Parkettitehtaan brändijohtajan päivä täyttyy palavereista

Timberwise Oy:n brändijohtaja Laura Lankinen sukkuloi tottuneesti Loimaan tehtaan ja Helsingin showroomin välillä. Tällä hetkellä työllistävät uusien parkettien kuvaukset.

Torstaina klo 7:00 

Herätyskello on soittanut kotona Loimaalla ensimmäisen kerran klo 6:30, mutta voin torkuttaa vielä klo 7 asti, sillä edessä on Helsinki-päivä ja palaveriaikataulun mukaan tarvitsee lähteä vasta klo 9 jälkeen. Aamukahvin ja aamuvalmisteluiden ohessa tarkastan sähköpostit ja yrityksen eri sometilien tapahtumat, tägäykset ja kommentit ja vastailen niihin mihin voi nopeasti vastata. 

9:00 

Ajan tehtaalle noutamaan mallipalat, lastaan ne auton takakonttiin ja vaihdan pari sanaa operatiivisen johtajan kanssa tämän päiväisistä ja huomisen tehtävistä ja aikatauluista.

9:30 

Ajomatkan aikana Loimaalta Helsinkiin hoidan puhelimitse muutamia juoksevia asioita. Ideoin kollegan kanssa esitetekstiä, neuvon suunnittelijaa lattiavalinnassa, sovin erään asiakkaan kanssa tulevista koulutustarpeista ja hoidan asian eteenpäin myynnin vastuuhenkilölle, selvitän viime viikon kuvauslattian sävyasioita, sekä käyn puusepän kanssa keskustelua erään Twise by Timberwise-tuotteen mahdollisista rakennemuutoksista ja sen aikatauluista. Bluetooth autossa on nerokas keksintö! 

11:30 

Jätän pikaisesti tavarat Helsingin Showroomille ja vaihdan kuulumiset Showroomista vastaavan kanssa, ennen lounastapaamista stylistin kanssa, missä käymme alustavasti läpi tulevia Parlan lattiakuvausjärjestelyitä, kuvamääriä ja niiden tyylisuuntia. 

14:00 

Palaveri Showroomilla muotoilijan kanssa tulevasta uudesta tuotteesta tai tuotesarjasta Twise tuotevalikoimaamme. Twise-tuoteperheen ideana on tarjota asiakkaille mahdollisuus tilata riittävä määrä lattiaa, jottei se lopu kesken asennuksen, ja teettää mahdollisesti asennuksesta ylitsejääneistä laudoista kotiinsa lattiaan sopivia designhuonekaluja tai käyttöesineitä. Käymme läpi hänen tuote-ehdotuksensa, mietimme mahdollisia rakenteellisia variaatioita ja sovimme seuraavista askelmerkeistä. Otan mukaani Loimaalle vietäväksi muotoilijan tekemät pienoismallit esitelläkseni ne seuraavaksi johdolle ja myynnille.

14:45 

Vedetään nopeasti viime viikon kuvausten stylistin kanssa pakettiin design parkettien kuvausten aikaiset tapahtumat.  

15:00

Seuraavaksi istun palaveriin, jossa aiheena on mallipalakauppamme jatkokehitys ja sen mahdollisuudet eri toimenpiteissä. Tällä kertaa saamme puristettua palaverin sovittuun aikatauluun, vaikka usein unohdumme myös vaihtamaan muita kuulumisia ja pallottelemaan ideoita laajemmallakin ajatuksella.

16:00 

Istun työpöydän ääreen kirjoittamaan tätä tekstiä, sillä olen luvannut toimittaa sen huomiseksi aamuksi. Tehtävänannon sain toki jo hyvissä ajoin, mutta edelliset kaksi viikkoa menivät niin totaalisesti uusien kuvausjärjestelyiden ja tuotekuvausten merkeissä, että tekstin kirjoittaminen jäi viimeiseen iltaan. 

17:00

Käymme Showroomin vastaavan kanssa läpi tulevien Lohjan Asuntomessujen kohteita ja sovimme rakentajien kontaktoinnista ja Showroomille kutsumisesta voidaksemme esitellä heille kotimaisen parkettivalikoiman. Osa rakentajista onkin ollut jo itsenäisesti meihin yhteydessä. Välillä palvelemme Showroomille piipahtanutta asiakasta, ja annamme hänelle sävymallit mukaan kotiin. 

18:00 

Showroom menee kiinni, suuntaan autolle ja lähden ajamaan kohti Loimaata. Kotimatkalla kuuntelen dekkaria äänikirjana, jottei tule oltua kännykällä autoa ajaessa. 

Fakta: LAURA LANKINEN

Ikä: 46

Ammattinimike: Brändijohtaja

Työpaikka: Timberwise Oy

Koulutus: Tradenomi & BBA, Jyväskylän AMK kansainvälinen englanninkielinen linja

Työhistoria: Olen työskennellyt perheyrityksen parissa jo 14-vuotiaasta lähtien (tuolloin Martek Oy, joka oli Timberwisen emoyhtiö), ensin siivoojana ja sitten toimistoapuna. Opiskelun ohessa työharjoittelut Ranskassa ja valmistumisen jälkeen parkettitehtaalla Espanjassa. Timberwisellä vuodesta 2001, ensin myynnissä ja sitten markkinoinnissa. 2012 töissä perheyrityksen ulkopuolelta, projektimyyjänä sekä markkinoinnissa. 2013 takaisin Timberwisen palvelukseen. Kuulun yrityksen johtoryhmään sekä olen hallituksen jäsen.  

Kiinnostavinta työssäni on, että yksikään päivä ei ole samanlainen! Tapaan paljon erilaisia ihmisiä, saan olla mukana useassa eri projektissa, niin markkinoinnin kuin myynninkin puolella ja niin kotimaassa kuin ulkomailla. Saan olla ylpeä siitä, että olen saanut toimia yrityksen ”keulakuvana” ja osallistua erilaisiin edustustilaisuuksiin. Tämä sopii erittäin hyvin supersosiaaliseen luonteeseeni. 

Muut eivät tiedä, että alun perin tarkoituksenani oli työskennellä muodin ja kenkien parissa, kunnes puuala vei vähän vahingossakin mennessään. Rakastan dekkareita ja rikossarjoja, joita voin ahmia tuntitolkulla, sekä hääpukuohjelmia. 

Jaa artikkeli

Kategoriat