Vuorotyö ja työnkierto tuo työhön vaihtelua

Kiintokalusteita ja MDF-ovia valmistavalla Mellano Oy:llä Lapinlahdella työskentelevä Annamaija Pellinen nauttii työssään työnkierrosta, jossa pääsee opettelemaan uutta. Aiemmin koneistuksessa työssä ollut Pellinen työskentelee tällä hetkellä runkokeräyksessä.

Tiistai klo 13.30
Tällä viikolla työskentelen iltavuorossa. Nautin iltavuoroviikoista – silloin aamu menee kotona omassa rauhassa, kun lapset ovat koulussa.
Lähden puoli kahden aikaan pyörällä kohti Mellanoa, matkaa on vain kaksi kilometriä. Töihin saavun sen verran aikaisemmin, että kerkiän hörpätä kahvit, vaihtaa työvaatteet ja vaihtaa kuulumisia työkavereiden kanssa.

14.00
Työvuoro alkaa. Viimeiset kaksi kuukautta olen ollut uuden työtehtävän äärellä, runkokeräyksessä. Aikaisemmin olen työskennellyt koneistuksessa MDF-ovien tuotannossa. Uusi työtehtävä alkaa sujumaan suhteellisen hyvin, pystyn jo itsenäisesti työskentelemään. Keräilen runkojen osia kasaajille. Keräily tapahtuu sekä valmiiksi tehdyistä osista, jotka löytyvät hyllystä, että tilausohjautuvista osista, jotka tulevat erilliseen häkkiin pakattuna.

15.20
Juttelen hetken esimieheni kanssa miltä uusi työtehtävä tuntuu, ja vaihdamme muutenkin yleisiä kuulumisia.

16.00
Kahvitauko. Yleistä juttelua työkavereiden kanssa. Töitä ei taukotuvassa tehdä. 😉

16.15
Jatkan keräilyä. Hyllystä loppuu kerättävä tavara, käyn huikkaamassa toiselle tiimille, että seinäkaapin sivut ovat lopussa. He lupaavat ottaa ne heti työn alle. Jatkan tilauksen keräilyn loppuun, ja jätän sen odottamaan puuttuvia osia.

17.30
Ruokatauko. Evääksi minulla on vain leipää, koska syön kotona ruuan ennen töihin lähtöä.

17.50
Hyllyjen täyttöä. Puuttuvat seinäkaapin sivut tulevat, joten saan valmiin tilauksen siirrettyä kasaajille. Jatkan keräilyä uusilla tilauksilla. Välillä joutuu tekemään etsivän työtä, kun tilausohjautuvat tuotteet ovat joutuneet väärään häkkiin, löytyvät aina kuitenkin, kun aikansa jaksaa etsiä.

22.00
Työpäivä on ohi. Kotona katselen telkkaria ja viimeistään puolen yön aikaan menen nukkumaan.

Fakta: ANNAMAIJA PELLINEN

Ikä: 37

Ammattinimike: Koneistaja

Työpaikka: Mellano Oy

Koulutus: Lastenohjaaja

Työhistoria: Olen työskennellyt 13 vuotta Mellanolla, sitä ennen olin päiväkodissa lastenhoitajana.  

Kiinnostavinta työssäni on, uuden oppiminen, työnkierto mahdollistaa monen eri työtehtävän opettelun. Vaikeinta työssä on useiden muistisääntöjen muistaminen!

Muut eivät tiedä, että olen kova laulamaan. Olin yläasteikäiseksi kuorossa. Tosin nykyään en laula julkisesti, koska kärsin esiintymiskammosta. Lähes jokaisena työpäivänä minä nauran niin paljon, että poskiin sattuu!

Jaa artikkeli

Kategoriat