2/2022

AA-Puun uuden maalauslinjan automaatio huipussaan

Tänä
vuonna 25 vuotta täyttävä AA-Puu Oy tuottaa Kuhmossa asiakaslähtöisesti valmistettuja höylätuotteita. Viime vuosi oli alalla ennen näkemätön – puutuotteiden kysyntä räjähti, ja samoin kävi myös hinnoille. AA-Puun uusi maalauslinja valmistui vuoden 2021 helmikuussa, ja investoinnin ajoitus meni toimitusjohtaja Hannu Gröhnin mukaan täysin nappiin.

Kuhmolaisen höyläämön AA-Puu Oy:n tontilla käy vilske kevättä kohti mentäessä. Pihalla näkyy lukuisia sahatavarapaketteja, jotka odottavat pääsyään höylälinjojen käsiteltäväksi. Tontille rakennettu uusi halli pitää sisällään viimeisen päälle automatisoidun maalauslinjan ja erottuu tontin
laidalta komeasti puhtaan valkoisella olemuksellaan.

AA-Puu on perustamisestaan saakka kehittänyt kainuulaista
puunjalostustaitoa ja erikoistunut tuottamaan höylättyjä puutuotteita, erityisesti ulkoverhoussegmentille. ”Tuotantomme on suunniteltu vastaamaan nykyajan asiakkaan vaatimuksia. Siksi näemme tärkeänä moderniin tuotantoteknologiaan panostamisen”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Hannu Gröhn. Hän kertoo yrityksen tuoreimman investoinnin eli pitkälle automatisoidun maalauslinjan ajoittuneen juuri oikeaan hetkeen.

AA-Puun juuret ulottuvat 25 vuoden taakse. Vuonna 1997 Arto
Appelgren perusti AA-Puu Oy:n – nykyinen nimi juontaakin juurensa ensimmäisen omistajan nimikirjaimiin. Vuonna 2004 AA-Puussa tehtiin osakejärjestelyjä, jolloin Hannu Gröhn tuli mukaan osakkaaksi. Lopulta vuonna 2010 AA-Puusta tuli
perheyritys, kun Hannu osti poikansa Harri Gröhnin kanssa AA-Puun koko osakekannan itselleen. AA-puulla on Kuhmossa myös puutavaraliike Puu Hanski, joka myy rakentamisen tuotteita Kuhmoon ja lähiseuduille.

Hannu toimii AA-Puu Oy:n toimitusjohtajana ja hallituksen
puheenjohtajana ja on omien sanojensa mukaan yrityksen toiminnassa myös ”joka paikan höylänä” mukana. Hannun poika Harri Gröhn on yrityksen myyntijohtaja. Sopu on perheyrityksessä säilynyt hyvin, ja isä ja poika viettävät myös vapaa-aikaa yhdessä metsästyksen ja perhokalastuksen merkeissä.

Inkariina Sipiläinen

Lue juttu kokonaisuudessaan Puumies-lehdestä 2/2022

Jaa artikkeli

Kategoriat