6/2022

Jindustry Oy:ltä maahantuontia asiakkaan tarpeiden mukaan

Yli 25 vuotta varaosien, koneiden ja laitteiden maahantuontia teollisuuden kunnossapidon tarpeisiin harjoittanut Jindustry Oy on viimeisen vuoden ajan panostanut enemmän myös mekaanisen metsäteollisuuden asiakkaisiin uuden omistajan myötä. Yrityksen toimintamalli poikkeaa muista maahantuojista merkittävästi.

Viime vuonna Jindustryssä tapahtui omistajan vaihdos, kun vuonna 1996 yrityksen perustanut Jukka Tykkyläinen alkoi valmistautumaan eläkkeelle siirtymiseen. Uudeksi omistajaksi tuli haminalainen Mika Lenkkeri omistamansa SLR Line Oy:n kautta, mikä välittää sahatavaraa suomalaisilta sahoilta Baltiaan.

Lenkkerin mukaantulon myötä oli selvä, että Jindustry ryhtyy tarjoamaan palvelujaan enemmän myös mekaanisen metsäteollisuuden asiakkaille.  Tähän asti suurin osa liikevaihdosta on tullut myynneistä kemiallisen metsäteollisuuden ja terästeollisuuden asiakkaille, mutta kaikki teollisuuden haarat ovat työllistäneet Jindustryä.

Jindustryn toimintaperiaate poikkeaa normaalista maahantuonnista siinä, ettei yrityksellä ole päämiehiä. Tykkyläinen laskeskelee, että Jindustryllä on aktiivisia varaosien ja komponenttien valmistajia ja toimittajia yli 1200, joista valtaosa on saksalaisia. Yrityksen palveluita käyttävät myös isot tukkumyyjät Onninen ja Ahlsell, joiden kautta tulee iso osa Jindustryn liikevaihdosta.

Tykkyläinen kertoo, että Jindustry keskittyy toiminnassaan harvinaisiin ja vaikeasti saataviin varaosiin sekä laitteisiin. – Emme myy sellaisia tuotteita, joita asiakas löytää muiden toimijoiden hyllystä, vaan kaikki ovat erikoistapauksia. Lähes päivittäin tulee vastaan sellaisia osia ja laitteita, joita emme ole aiemmin toimittaneet, hän toteaa.

Ehdoton valtti yritykselle on oma ostokonttori Saksassa, mikä takaa kilpailukykyiset hinnat sekä suorat toimitukset asiakkaille. Lenkkeri kertoo, että heidän kauttansa asiakkaat saavat myös osia esimerkiksi Siemensin vanhoihin Simatic S5 ja S7 logiikoihin. – Meidän vahvuuksiamme ovat hyvät suhteet ja tehokkaat hankitakanavat. Lisäksi pienenä organisaationa olemme hyvin joustavia, ja meiltä saa palvelua nopeasti, hän päättää.

Jaa artikkeli

Kategoriat