5/2023

Jy-Kää testattu jo 40 tonnin kuormalla

Ferroplan on testannut Orimattilan tehtaallaan uutta traverssia, joka mahdollistaa sahatavaranippujen automaattisen siirron rimoittamolta kuivaamoon, ja kuivaamolta tasaamolle. Järjestelmä on suunniteltu toimimaan TC-kanavakuivaa-moissa, joissa sahatavaraniput kulkevat pitkittäin.

Kuljetinratkaisuja teollisuudelle toimittava Ferroplan Oy on saanut viime vuosina jalansijaa myös sahateollisuuden puolelta. Vaneriteollisuus on aina ollut yksi sen tukijaloista, ja nyt yrityksen ratkaisut ovat alkaneet kiinnostaa enenevissä määrin myös sahureita. – Olemme pikkuhiljaa siirtyneet isompiin projekteihin, joista tuorein on Mustola Timberille toimitettu vaakalajittelija. Asiakkaat ovat löytäneet meidät kiitettävästi, saha- ja puuteollisuuden myyntipäällikkö Jyrki Rusinen kertoo.

Vuositasolla Ferroplan toimittaa noin 1400 erilaista kuljetinta, jotka se valmistaa Orimattilassa sekä Latviassa sijaitsevalla toisella tehtaallaan, missä keskitytään kuljetinrullien ja moduulien valmistukseen. Projekteja on vuositasolla useita satoja. – Meidän vahvuuksiamme ovat muun muassa oma suunnittelu, sekä sähkö- ja automaatio-osasto, Rusinen sanoo.

Viime vuonna yrityksen liikevaihto ylsi ensimmäistä kertaa yli 13 miljoonan euron, ja tälle vuodelle yritys on asettanut tavoitteeksi jo 18 miljoonaa euroa.

40 vuotta täyttävä Ferroplan on viime vuoteen asti ollut Patosalmien johtama yritys, kun ensin perustaja Pentti Patosalmi, ja hänen jälkeensä tytär Minna Patosalmi hoitivat toimitusjohtajan virkaa. Vuoden 2022 heinäkuussa, kun Minna päätti keskittää voimansa FerroPower Oy:n ylösajamiseen, toimitusjohtajana aloitti Antti Rousku.

FerroPower toimittaa kontteihin rakennettuja energialaitoksia, jotka hyödyntävät paikallisia hyötyjakeita. Näin Rousku pystyy keskittymään täysin Ferroplanin kehittämiseen, ja yritys onkin lähiaikoina vahvistanut henkilöstöään muun muassa laatupäälliköllä, huoltoliiketoiminnan johtajalla sekä hankintapäälliköllä.
Sahateollisuuden kasvaneen kysynnän sekä kasvutavoitteiden vuoksi Ferroplan päätti ryhmitellä alalle tarjoamansa ratkaisut kuuteen eri tuoteryhmään, jotka ovat varastojärjestelmät, traverssit, mittauskuljettimet, sivutuotekuljettimet, siirtokuljettimet ja erikoiskuljettimet. – Uskomme ratkaisuidemme täyttävän tämän hetken ja lähitulevaisuuden vaatimukset sahateollisuudessa, ja pystymme samalla saavuttamaan asettamamme tavoitteet, Rusinen toteaa.

Lue juttu kokonaisuudessaan Puumiehestä 5/23.

Jaa artikkeli

Kategoriat