2/2024

Kaluste-Kolmio Oy – Projektikalusteita kannattavasti

Kuva: Toimitusjohtaja Jarno Möttönen (vas.) katsastaa Henrik Nordenswanin kanssa aamiaiskalusteiden taustalevyn työstön jälkeä.

RIIHIMÄKELÄINEN KALUSTE-KOLMIO OY on erikoistunut projektikalustamiseen. Erikoiskalusteet suunnitellaan ja valmistetaan asiakkaan toiveiden mukaisesti. Paljon matkustavat ja hotelleissa yöpyvät lukijat ovat hyvin todennäköisesti törmänneet Kaluste-Kolmion kalustamiin huoneisiin, sen verran pitkä on yrityksen referenssilista. – Olemme viime vuosina toimittaneet paljon kalusteita nimenomaan hotelleihin, toimitusjohtaja Jarno Möttönen toteaa.

Referenssilistalla on muun muassa useita Sokos Hotelleja, esimerkiksi Sokos Hotel Tripla, johon yritys toimitti hotellihuoneen kiintokalusteet. – Huoneita oli yhteensä 426, Möttönen muistaa. Tällä hetkellä on työn alla Varman rakennuttamassa puisessa Katajanokan Laituri -rakennuksessa sijaitseva Sokos Hotel Pier 4, johon valmistuu 164 huonetta sekä aulatilojen kalusteet. – Näiden useiden uudistilojen lisäksi teemme paljon myös korjaustilojen projektikalustamisen hankkeita.

HOTELLIKOHTEIDEN lisäksi yrityksessä kalustetaan ravintoloita, kahviloita, toimistoja sekä muita julkisia tiloja. Kohteiden koko vaihtelee satojen huoneiden hotelleista pienten kahviloiden muutostöihin. – Hotellien lisäksi viime aikoina olemme tehneet kalusteita useisiin Hesburgereihin, Möttönen toteaa.

Suurin osa kalusteista valmistuu omalla tehtaalla Riihimäellä noin 4000 neliömetrin tiloissa. Koneet ja laitteet ovat ajanmukaiset ja niitä on hankittu vuosien mittaan tarpeen mukaan. Esimerkiksi CNC-koneita on hallissa kaikkiaan kolme kappaletta. Uusin niistä on noin vuoden vanha Holz-Herin Epicon 5-akselinen CNC-kone, joka on hankittu Awutekiltä. Tulevalla investointilistalla on harkinnassa porausautomaatti sekä ruiskutusautomaatti, jolla kalusteiden pintakäsittely nopeutuisi.

Möttösen mukaan yrityksen menestyksen pohja on luotu hyvillä toimintatiloilla, asianmukaisilla koneilla ja laitteilla sekä osaavalla henkilökunnalla. Sen päälle on hyvä ja luotettava alihankintaverkosto sekä projektien hyvä toimitusvarmuus. – Me olemme asiakkaiden mielestä luotettava toimittaja, ja siksi samat asiakkaat kääntyvät aina uudestaan meidän puoleemme. Eikä sitä paitsi täällä Suomessa ole kovin montaa yritystä, joka esimerkiksi pystyy tekemään yli 200 huoneen hotelliprojekteja, Möttönen pohtii.

Lue lisää Kaluste-Kolmio Oy:n vaiheista ja tuotannosta uudesta Puumies-lehdestä 2/2024 tai klikkaa näköislehteen verkossa (Huom! Vaatii kirjautumisen, lehden tilaajat ja yhdistyksen jäsenet voivat tilata oman kirjautumistunnuksensa edellä mainitun näköislehti-sivun lomakkeen kautta.)

Jaa artikkeli

Kategoriat