4/2023

Levyvirta Oy – Sahauksella lisää liikevaihtoa

Levyvirta Oy on Kauhajoella ja Seinäjoella sijaitseva puu- ja massalevyihin erikoistunut tukku- ja vähittäisliike. Yritys on hiljalleen lisännyt konekapasiteettiaan ja jo yli puolet liikevaihdosta tulee määrämittaan sahatuista tuotteista.

Levyvirta Oy:n historia ei ole perinteinen isältä pojalle -tarina, vaan yrityksen takana on Petäjävirran pariskunta Jorma ja Minna, jotka aloittivat yritystoiminnan runsaat 15 vuotta sitten ostamalla Levyliike Äijön Kauhajoelta. Yritys on laajentanut ostamalla toisen ilman jatkajaa olevan levy-yrityksen, Levy-Petterin, liiketoiminnan Ilmajoelta.

YRITYKSEN LIIKEVAIHDOSTA jo yli puolet tulee määrämittaan sahatuista tuotteista. Niiden tekemiseen yrityksellä on yhteensä kuusi palkkisahaa, joista neljä on Kauhajoen ja kaksi Seinäjoen toimipisteessä. Omien tuotteiden lisäksi yritys tekee jonkin verran myös rahtisahausta. Lisäksi Kauhajoella onnistuu levyponttaus sekä kahdelta että neljältä sivulta, myös isompiin levyihin. – Syksyllä meille tulee myös reunalistoituskone, tähän asti olemme tehneet sen alihankintana, Minna Levyvirta sanoo.

Asiakkaina on muun muassa huonekaluteollisuutta, kiintokalustevalmistajia sekä kuljetusvälineteollisuutta sekä laajasti muuta teollisuutta ja pakkausmateriaalin käyttäjiä. Tällä hetkellä asiakkaista suurin osa on Etelä-Pohjanmaalta, mutta uuden liiketoimintajohtajan myötä yrityksellä on tavoite laajentua valtakunnallisesti.

LEVYJÄ yrityksessä on varastossa hengästyttävän isot määrät: lastulevyjä, vanereita, MDF:ää, HDF:ää, OSB:ta, melamiinia, kuitulevyjä, kipsilevyjä, pahveja ja sokkelilevyjä. – Meillä on kattava varasto, millä takaamme asiakkaalle nopean toimituksen.

Levyjä hankitaan Suomesta ja muualta Euroopasta. – Esimerkiksi Koskisen Oy on iso toimittaja, jolta meille tulee sekä vanereita että lastulevyä. Lisäksi käytämme tietenkin sekä Metsä Groupin että UPM:n vanereita. Yrityksellä on FSC-sertifikaatti.

Levyvirta on kasvanut 15 vuodessa sekä henkilökunnan että liikevaihdon osalta noin kolminkertaiseksi. Yrityksen tavoitteena on jatkaa maltillista kasvua ja saavuttaa tänä vuonna 10 miljoonan euron liikevaihdon rajapyykki.

– Meidän kilpailuvalttinamme on kattavan varaston lisäksi joustava ja nopea palvelu. Sahausta voidaan vielä lisätä esimerkiksi sahaamalla kahdessa vuorossa, nyt sahaamme osittain noin 1,5 vuorossa. Sahauskapasiteettia voidaan myös lisätä. Kaikki sahamme ovat CNC-ohjattuja ja käytämme raaka-aineen tarkasti ja minimoimme hukan. Seuraava askel kehittämistyössä on ostokonseptin hiominen.

Jaa artikkeli

Kategoriat