METSÄ FIBREN KANSSA jo pitkään yhteistyötä tehnyt LSAB Suomi Oy tiesi, että jos yritys valitaan tarjouskilpailussa Rauman uuden sahan terähuoltajaksi, luvassa on historian suurin yksittäisen asiakkaan aikaansaama investointi. Ja niin iloisesti siinä kävi.
Rauman saha päätti ulkoistaa koko terähuollon ja uusien terien varastoinnin, joten LSAB:n jo entuudestaan ahtaat tilat jäivät pieneksi. 1000 neliön tuotantohalliin ei mahtunut enempää koneita tai ihmisiä.
Ensimmäinen askel oli löytää uusi toimipaikka. Se, 1500-neliöinen tuotantohalli, löytyi Turun toiselta puolelta Liedosta. – Meillä on mahdollisuus vuokrata hallista tuotantotilaa kaikkiaan yli 2000 neliötä ja tontilla on vielä rakennusoikeuttakin jäljellä. Olemme kovassa kasvuvauhdissa, mutta eivätköhän nämä neliöt meille joksikin aikaa riitä, sillä entisissäkin tiloissa kesti kymmenen vuotta kasvaa niistä ulos, toimitusjohtaja Mika Rahko sanoo.
Yritys hoiti muuton yhden viikon aikana huhtikuussa. – Venyimme ihan uskomattomaan suoritukseen ja selvisimme hyvin lyhyellä tuotantokatkoksella.
UUDESSA TUOTANTOHALLISSA on terähuolto ja -varasto sekä toimisto toimihenkilöille. LSAB investoi uuteen halliin uusia laitteita 600 000 eurolla, pääasiassa automatiikkaa ja robottikäyttöisiä teroitus- ja hiontakoneita.
Investointilistalla oli muun muassa haketusterien teroituskoneet sekä toinen pyöröteriä teroittava robotti. – Investoinneilla lisäsimme ennen kaikkea joustavuutta, sillä meillä on nyt kapasiteettia reagoida esimerkiksi hetkellisiin suurempiin terähuoltomääriin tai voimme huoltaa eri asiakkaiden teriä samaan aikaan, Rahko iloitsee.
Uudet laitteet toimittivat Vollmer ja Veisto Oy.
Tärkeimpänä investointina Rahko pitää yrityksen työntekijöitä. Kun uusi syvempi kumppanuus Rauman sahan kanssa selvisi, yritykseen palkattiin heti kaksi uutta työntekijää – tai Rahkon sanoin kaksi uutta työkaveria. Kolmantena uutena työntekijänä aloitti syyskuussa sahateknikko. – Hän työskentelee ensimmäisen puoli vuotta Rauman sahalla, sillä siellä on paljon uutta teknologiaa, jonka mekin haluamme yhteistyössä oppia, jotta voimme olla entistä ammattitaitoisempi teräkumppani, Rahko kertoo.
Lue koko artikkeli Puumies 7/22 -lehdestä.