3/2024

QTeam Systems Oy – Verkostoitumisesta tehoa tekemiseen

Kuva: QTeamin toimitusjohtaja Pasi Korhonen pitää toimistoaan Ylistönmäellä Jyväskylässä. Keski-Suomesta on sopivat etäisyydet suunnata asiakastapaamisiin eri puolelle Suomea.

QTeam Systems Oy:n yritysverkosto on Suomessa toimiva logistiikkapalveluiden tuottaja. Verkosto muodostuu pienistä ja keskisuurista kone- sekä kuljetusalan yrityksistä ja logistiikka-alan asiantuntijapalveluyrityksistä.

QTeam Systems Oy:n logistiikkapalveluiden yritysverkoston toiminta-ajatuksena on tarjota asiakkailleen kattavasti palveluita usealta toimitusketjun osa-alueelta. Yhteistyöllä se onnistuu. QTeam palvelee verkostoyrityksiään järjestämällä henkilöstölle suunnitelmallista koulutusta. Säännöllisen koulutuksen avulla yhteistyöyritykset voivat parantaa kilpailukykyään ja liiketoimintansa laatua. Lisäarvoa saadaan myös hankintojen, myynnin sekä markkinoinnin keskittämisestä. Suuremmilla volyymeilla pienyrityksille luodaan hankintaetua, mikä on tärkeää markkinoilla menestymisen kannalta.

Verkosto tukee yrittäjiä saavuttamaan tavoitteensa ja tarjoaa tukea myös arkiseen päätöksentekoon. QTeam Systems Oy:n toimitusjohtaja Pasi Korhonen kertoo toiminnan olevan joustavaa, jolloin on mahdollista toteuttaa myös räätälöityjä konsultointiratkaisuja kysynnän ja tarpeen mukaisesti. QTeam on ollut mukana esimerkiksi sukupolvenvaihdosasioissa ja pyrkii myötävaikuttamaan mielekkäiden ratkaisujen löytämisessä verkostonsa ja kontaktiensa avulla.

Tällä hetkellä verkostoon kuuluu 130 logistiikka-alan yritystä, joista suurin osa on keskittynyt raakapuukuljetuksiin. Korhonen kertoo verkoston kasvun olevan maltillista. Jäsenien määrä ei ole viime vuosina juurikaan lisääntynyt, mutta mukana olevien yritysten kokoluokka on selkeästi kasvanut. QTeam toimii koko Suomen alueella, vaikka maantieteellisiä painotuksiakin löytyy. – Toimintamme alueelliset painopisteet ovat Keski-Suomi, Pohjanmaa, Pohjois-Savo, Kainuu, Koillismaa ja Lappi. Tällä hetkellä hieman katveeseen jäävät itäinen ja eteläinen Suomi, Korhonen täsmentää.

QTeam Systems Oy:n yritysverkosto juhlii tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan. Sen perustaja on pitkän linjan kainuulainen kuljetusyrittäjä, ja aikoinaan Kuorma-autoliitossa vahvasti vaikuttanut Matti Kilpeläinen.

Kilpeläinen havaitsi, että että markkinoilla kilpailukykyisenä pysyminen ja kehittyminen edellyttää yhteistyötä. Hän laittoi pystyyn vuonna 1994 oman yrityksen, Kuljetushankinta Fin Oy:n, joka alkoi toimimaan verkoston veturina. Verkoston toiminta keskittyi yhteishankintoihin sekä laatu- ja ympäristöjärjestelmäkoulutuksiin, jotka ovat edelleen tänä päivänä QTeamin liiketoiminnan osa-alueita. Laatukoulutuksista vastasi Kilpeläisen omistuksessa oleva yritys, PKY-LAATU. Verkoston palveluita alettiin markkinoimaan vuonna 2001 yhteisen brändin alla, jolloin yrityksen nimi vaihtui QTeamiksi (Quality Team eli laatutiimi). Vuonna 2014 Korhonen ja hänen kaksi työtoveriaan, Harri Pääkkönen ja Marko Leinonen, ostivat QTeamin logistiikkaliiketoiminnan Kilpeläiseltä.

Lue koko artikkeli QTeamin toiminnasta ja toimitusjohtaja Pasi Korhosen polusta yrittäjäksi uudesta Puumies-lehdestä 3/24.

Klikkaa näköislehteen verkossa (edellyttää kirjautumista – lehden tilaajat ja yhdistyksen jäsenet voivat tilata oman kirjautumistunnuksensa näköislehti-sivuston lomakkeen kautta.)

Jaa artikkeli

Kategoriat