Raksakas Oy – monipuolisia rakennuspalveluja rannikkoseudulla ja saaristossa

Vehmaalainen Raksakas Oy tarjoaa asiakkailleen kaikki rakentamisen ja asentamisen palvelut. Sijaintinsa ansiosta Raksakas on kuin luonnostaan erikoistunut myös saarille rakentamiseen mantereen kohteiden ohessa.

Turun, Kustavin ja Uudenkaupungin seuduilla

Juha Kaskisen perustama Raksakas Oy toimii Turun, Kustavin ja Uudenkaupungin seuduilla ja tarvittaessa koko Varsinais-Suomen alueella.

– Rakentamisurakoinnista minulla on kokemusta jo vuodesta 1996. Vuonna 2012 siirryin syrjään silloisesta yrityksestäni ja perustin Rannikkoseudun kiinteistö- ja rakennustyö Oy:n vuonna 2013. Pari vuotta myöhemmin osakkaaksi ja työnjohtajaksi lähti mukaan Heikki Susi. Yhtiön nimen muutimme Raksakas Oy:ksi vähän aikaa siten, Juha Kaskinen toteaa.

Kokonaisvaltainen rakennuspalvelu

Raksakas Oy:ssä työskentelee tällä hetkellä kahdeksan rakennusalan ammattilaista.
– Rakentamispalvelumme kattaa kaikenlaiset rakennustyöt kattotöistä julkisivuremontteihin ja perustustöistä omakotitalojen, mökkien ja huviloiden rakentamiseen, Kaskinen esittelee yritystoimintaansa samalla, kun valmistaudumme veneretkelle Kustavin ja Uudenkaupungin saarikohteisiin tutustumaan.

Kaskisen mukaan Raksakas toteuttaa asiakkailleen erilaiset rakennusprojektit kokonaisvastuurakentamisena, eli kvr-urakointina sekä mantereella että saaristossa. Kvr -urakoinnista käytetään puhekielessä yleisesti avaimet käteen -termiä.

Työkohteita ovat erilaiset saneeraustyöt pienistä ja nopeista tapauksista laajoihin urakoihin niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Uudisrakentamisen kohteita ovat omakotitalot, rivitalot, huvilat ja mökit, laiturit ja terassit, hallit ja tallit, toimitilat, tuotantotilat, teollisuusrakennukset ja maatalousrakennukset. Lisäksi tarvittaessa hoidetaan myös saariston loma-asuntojen kunnossapitopalvelut.

Raksakas toimii tiiviisti yhteistyössä paikallisten LVIS -liikkeiden sekä -urakoitsijoiden kanssa. Yrityksen tavarantoimittaja on Vehmaan PK Puu Oy, jolla on nykyisin tuotanto-, myynti- ja varastotilat Vehmaalla sekä myyntitilat Taivassalossa, Uudessakaupungissa ja Raisiossa. Asiakaskunta muodostuu yksityisistä ihmisistä ja yrityksistä sekä kunnista ja kaupungeista.

Saaristorakentamisen haasteisiin vastataan

Tilastokeskuksen mukaan Varsinais-Suomessa on yhteensä noin 50 000 kesämökkiä, ja vuosittain niitä rakennetaan lisää lähes tuhat. Suurin osa mökeistä on saaristossa, joten niissä olosuhteissa toimimaan pystyviä rakentajia alueella tarvitaan.

Saaristorakentaminen on rakennusalan haasteellisimpia osa-alueita usein hankalan ympäristön, tavaran kuljetuksen ja sääolosuhteiden asettamien rajoituksien takia. Rakennusmateriaaleja, koneita ja laitteita, ei merikuljetuksella saada yhtä helposti kuin mantereella. Rakentamisympäristö yleensä sanelee millaisia koneita rakennuspaikalla voi käyttää. Usein ei pienille tai vaikeamaastoisille tonteille järeät koneet yksinkertaisesti mahdu, vaikka on Raksakas parhaimmillaan vienyt saareen yhdellä kertaa kaksi betoniautoakin, vanhalla rahtikäyttöön muokatulla lossilla.

– Kokemuksen kautta syntyneellä varmuudella pystymme toimimaan myös vaativissa saaristo-olosuhteissa. Lukuisia kohteita rakennettuamme, olemme pystyneet saamaan logistiikan toimimaan kohtalaisen hyvin. Logistiikkakustannukset muodostavat melkoisen osan itse rakentamisen kustannuksista ja sen osuutta olemme onnistuneet vähentämään hyvällä etukäteissuunnittelulla sekä tarkoituksenmukaisella kalustolla, Kaskinen kertoo kohteisiin tutustuessamme.

– Haastetta riittää, mutta kehitymme paremmiksi edelleen. Nyt jo hyvän kalustomme ja luotettavien yhteistyökumppaniemme avulla pystymme tarjoamaan helpon ratkaisun asiakkaillemme. Saaristorakentamista varten olemme vuosien varrella panostaneet sopivaan kuljetuskalustoon, työkoneisiin sekä toimivassa järjestyksessä toteutettavan työmaan perustamiseen, Kaskinen lisää.

Kohteissa käydessämme toimittajakin ymmärsi, mitä kaikkea erityisosaamista ja laitteita saaristorakentamisessa tarvitaan. Urakointivideoita ja kuvia katsellessa huomasi myös, että usein tulee eteen tilanteita, joissa koneiden lisäksi tarvitaan myös kekseliäisyyttä ”yllätyksien” pikaiseksi ratkaisemiseksi. Raksakas rakentaa mökit saariin niin sanottuina avaimet käteen -toimituksina. Rakennuksen luovutuksen jälkeen asiakkaan palvelu saattaa jatkua edelleen, jos hänen kanssaan solmitaan myös muutto- ja kuljetus- sekä kiinteistöhuoltopalvelu.

Hyvä asiakaspalvelu luo kysyntää

Toimittaja pääsi tutustumaan Raksakas Oy:n rakentamiin kohteisiin Kustavin – Lokalahden – Uudenkaupungin saaristossa viikonlopun ajan toukokuun puolivälissä. Upeat saarimökkikohteet vakuuttivat työn laadusta ja osaamisesta sekä logistiikan toimivuudesta haastavissa olosuhteissa. Luonnollisesti vanha Puumies ihaili puurakentamisen taitoa. Kaikki oli rakennettu aivan kuten puurakennukset pitääkin tehdä – kunnon katot ja räystäät hyvin tuulettuvat alapohjat, eikä vettä kerääviä painanteita alapohjan alla.

– Kun asiakkailta saadaan hyvää palautetta joustavasta palvelusta, laadusta, aikataulun pitävyydestä ja referenssikohteista, luo se lisää kysyntää. Mikään työ ei ole meille liian pieni tai suuri, toteaa Juha Kaskinen tyytyväisenä onnistuneista projekteista.

Lisätietoja Raksakas Oy:stä voi katsoa raksakas.fi -internet-sivuilta sekä Facebookista, missä on runsaasti kuvia kohteiden rakentamisesta ja valmiista rakennuksista.

Teksti ja kuvat: Mikko Peltovirta

Jaa artikkeli