6/2021

Messunumero ilman messuja

Puumessut jouduttiin perumaan koronapandemian takia, niin kuin niin moni muu tapahtuma viimeisen puolentoista vuoden aikana. Päätöksen taustalla oli koronatilanteen huonontuminen sekä aluehallintoviraston uudet määräykset.


Tapahtumaa ei voinut siirtää. Suurissa ammattimessutapahtumissa pitää ottaa huomioon myös kansainvälisten tapahtuminen aikataulut ja siirtäminen eri ajankohtaan olisi ollut mahdotonta. Puumessut kokoavat koko toimialan yritykset ja ammattilaiset messu- ja tapahtumakeskus Paviljonkiin seuraavan kerran 6.-8.9.2023.


Päätöksen aikaan Puumies-lehden messunumero oli kuitenkin jo pitkällä ja teimme päätöksen, että se julkaistaan sellaisenaan. Olisihan Puumessuilla ollut esillä mielenkiintoisia tuotteita ja hienoja uutuuksia, joista voitte lukea näytteilleasettajien tiedotteista sivuilta 50–63. Myös Puu 2021 uutuustuotekilpailun voittaja ja kunniamaininnan saaja on valittu, kilpailusta lisää sivulla 49.


Turnauskestävyys koronan kanssa alkaa olla itse kullakin koetuksella. Pyyhekumi on ollut taas kovassa käytössä, kun peruttuja tapahtumia on pyyhitty pois kalenterista. Vielä on syksyä jäljellä ja mielenkiintoisia tapahtumia, jotka toivottavasti voidaan pitää. Into tavata yhdistyksemme jäseniä ja kollegoita ja yhteistyökumppaneita olisi jo kova myös Puumiehet ry:n toimistossa ja Puumies-lehden toimituksessa. Koronarokotuspassi saa ainakin tältä päätoimittajalta yhden kannatusäänen, jos se helpottaisi tapahtumien järjestämistä.


Koronapandemiasta huolimatta toimittajakolmikkomme on kiertänyt taas Suomenmaata ja lehdessä on mielenkiintoisia artikkeleita teille luettavaksi. Lehden aloittaa artikkeli Keitele Groupin noususta 40 vuodessa pienestä sahasta yhdeksi Suomen suurimmaksi. Konserni on investoinut isosti viimeisen kymmenen vuoden aikana kolmella eri paikkakunnalla ja luonut menestyneen yrityksen määrätietoisella työllä. Toinen sahacase tulee Honkalahden sahalta, jossa on saatu hyviä kokemuksia äänialanalysaattorin käytöstä.


Jatkojalostusjuttujen ääressä on askaroitu Keski-Suomessa, Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Lounais-Suomessa Honkarakenteen, Vaaran Palkin, Sievi Elementsin ja Tecdoman tehtailla. Puurakentamisen buumi näkyy tehtailla ja uutta on investoitu. Lopputuloksia talojen ja sisustuksien muodossa voi ihailla artikkelissa Lohjan Asuntomessuilta.


Lukuiloa teille!

 

HANNA LUOMA

Päätoimittaja

Jaa artikkeli

Kategoriat