Takana poikkeuksellinen Puumiehet ry:n juhlavuosi

Vuosi 2020 on ollut Puumiehet ry:n juhlavuosi. Suunnitelmissa oli juhlistaa kunniakasta 90-vuotista taivalta monin eri tavoin, mutta keväisen koronaepidemian rantautuminen Suomeen muutti näitäkin suunnitelmia. Keväälle suunniteltu 90-vuotisjuhla peruuntui ja viimeisimmän suunnitelman mukaan vuosijuhla pyritään pitämään pienimuotoisempana tilaisuutena vuoden 2021 vuosikokouksen yhteydessä.
Myös muut Puumiehet ry:n vuosittaiset koulutustilaisuudet ja tapahtumat siirrettiin ainakin vuodella eteenpäin. Toivottavasti jo ensi vuonna voimme kokoontua turvallisesti vuosikokoukseen, koulutustilaisuuksiin ja syystapahtumaan.
Kaikkiin suunnitelmiin korona ei ole kuitenkaan vaikuttanut. Puumies-lehden 65. vuosikerta on ilmestynyt suunnitelman mukaisesti ja vuoden 2020 kymmenen lehteä on tarjonnut meille lukijoille jälleen monipuolisen tietopaketin puutuotealan uusimmista innovaatioista, mutta myös ”historian havinaa”.
Historiapalstaa lukiessa ei voi olla huomaamatta, että nykyisen yhdistystoiminnan kipupisteet kuten toiminnan aktiivisuus, jäsenmaksujen maksamattomuus jne. eivät ole olleet tuntemattomia menneisyydessäkään. Juhlavuoden Puumieskalenterin 58. vuosikerran uudistunut ulkoasu sai myös hyvää palautetta ja kalenteri ilmestyy samassa ulkoasussa myös vuonna 2021.
Vuonna 2020 on jatkettu Puumiehet ry:n kehittämissuunnitelmaa. Tavoitteena on Puumiehet ry:n profiloituminen puualan uudistuvaksi ja moderniksi asiantuntijoiden verkostoksi, jonka tärkeä tehtävä on painetun ja digitaalisen viestinnän toteuttaminen.
Osana tätä kehityspolkua digitaalinen näköislehti on ilmestynyt lehdestä 1/2020 alkaen ja myös verkkolehti on otettu käyttöön. Vielä nyt paperilehti on suosituin tapa lukea Puumies-lehteä. Digitaaliset ja sosiaalisen median kanavat on nyt kuitenkin avattu ja uskon, että jatkossa yhä useampi tutustuu myös tähän tarjontaan. Selkeästi on havaittavissa, että sosiaalisen median kanavilla tavoitetaan tulevaisuuden puumiehiä ja tarjontaa kehitetään tämän mukaan.
Puumiehet ry:n tavoitteena on jatkossakin välittää puutuotealan ilosanomaa ja lisätä yleistä metsä- ja puualan tunnettavuutta.
Suuret kiitokset hyvästä yhteistyöstä yhteistyökumppaneillemme, ilmoittajillemme, yhdistyksemme jäsenille sekä toimiston henkilökunnalle.
Rauhallista Joulua ja Onnea vuodelle 2021!

SIRU VÄKEVÄINEN
Puheenjohtaja
Puumiehet ry

Jaa artikkeli

Kategoriat