Mikä Puumies-lehti?

Puumies-lehti on puualan ammattilehti ja jäsenlehti, joka on mukana ketjussa kannolta markkinoille. Lehti kertoo tuoreesti alan tekniikasta, markkinoista, tuotteista, yrityksistä ja ihmisistä. Toimitus seuraa alan uutisointia ja vierailee tapahtumissa myös ulkomailla, joten lehti välittää niin kotimaiset kuin kansainväliset uutiset lukijoilleen.

Puumies-lehti on perustettu 1955, ja se ilmestyy 10 kertaa vuodessa. Lehti, jonka voi tilata paperi- tai näköislehtenä, sisältyy jäsenhintaan.

Puumies-lehti on puutuotealan luetuin aikakauslehti maassamme. ​

Lukijatutkimus 2018: Puumies-lehteä arvostetaan

Vuonna 2018 tehdyn lukijatutkimuksen mukaan Puumies-lehti luetaan tarkasti: 92 prosenttia vastaajista lukee joka numeron, ja jokaisen lehden lukemiseen käytettiin aikaa keskimäärin 40 minuuttia. Lehti luetaan useaan kertaan – vain viidennes lukee lehteä kerran.

Puumies-lehti koetaan tärkeäksi alan tiedonlähteeksi: 42 prosenttia kokee lehden erittäin ja 47 prosenttia melko tärkeäksi tiedonlähteeksi. Lehden lukeminen vaikuttaa hyvin tai melko myönteisesti käsitykseen puutuoteteollisuudesta 99 prosentille lukijoista.

Ilmoitusten huomioarvo Puumies-lehdessä on hyvä. Lukijoista noin puolet huomaa puolen sivun tai koko sivun mainokset ja tutkimuksessa olleen parin sentin korkuisen pienen ilmoituksenkin oli huomannut neljännes lukijoista.

Lukijatutkimus oli ammatti- ja järjestölehdille räätälöity Aikakausmedian Adam-tutkimus, jonka toteutti Jukka Helske JHelske Researchistä. Tutkimus toteutettiin nettikyselynä. Linkki kyselyyn lähetettiin kaikille Puumiehet ry:n yli 2000 jäsenelle. Vastausprosentti oli liki 20, joka on Helskeen mukaan kelpo vastausprosentti vastaaville tutkimuksille.

Puumiehet ry toteuttaa lukijatutkimuksen muutaman vuoden välein, ja kehittää lehteä jatkuvasti lukijoiden toiveiden pohjalta.