9/23

Puumies 9/2023 numerossa teemana puusepänteollisuus

Puupäivä 2023 -katsaus

Puupäivä 2023 keräsi 2.11. Messukeskus Siipeen lähes 1100 puualan ammattilaista. Päivän ohjelma jakautui puumarkkina-, suunnittelija- ja rakennuttajapäivään sekä Nordic Glulam Forumiin. Ohjelmallisesti runsaan päivän päätteeksi vietettiin palkintogaalaa, jossa jaettiin puualan kunniamaininnat ja palkinnot alan ansioituneille tekijöille. Lue katsaukset Puupäivän luentotarjonnasta ja palkintogaalan tunnelmista uudesta Puumies-lehdestä. Mukana lisäksi kuulumiset ja kuvat ständeiltä.

 

RTV-Yhtymä jatkaa kasvuaan

Riihimäkeläinen perheyritys on jo yli 70-vuotias. Riihimäen Tapetti ja Väri Oy siirtyi vuonna 1951 Karl Gustav Lindblomin ja hänen yhtiökumppaninsa omistukseen. Väri-Kallenakin tunnetun Lindblomin johdolla yritys alkoi kasvamaan ja menestymään. Tällä hetkellä RTV-Yhtymä Oy työllistää jo noin 800 henkilöä 43 toimipisteessä. RTV-Yhtymä Oy:n kasvu on ollut tasaista ja määrätietoista aina 1980-luvulta asti. Toimipisteiden ja paikkakuntien määrä kasvoi tämän vuoden heinäkuussa 43:een, kun RTV-Yhtymä osti Carlsonin rautakauppaliiketoiminnan Mikkelissä, Kuopiossa, Savonlinnassa, Joensuussa, Varkaudessa ja Iisalmessa. 

 

Marokon puurakentamisen mahdollisuudet maanjäristyksen jälkeen

Syyskuun yhdeksäntenä päivänä 6,8 magnitudin vahvuinen maanjäristys koetteli Lounais-Afrikassa sijaitsevaa Marokon suurkaupunkia Marrakechia ja sen eteläpuolella sijaitsevaa Atlas-vuoristoa tuhoisin seuraamuksin. Useita vuoriston kyliä tuhoutui kokonaan satoineen kuolonuhreineen. Nyt on alettu kaavailemaan, kannattaako näitä tuhoutuneita kyliä ylipäätänsä rakentaa uudelleen ja mitä rakennusmateriaaleja tulisi käyttää, voitaisiinko perinteellisen saven ja kiven sijasta käyttää entistä enemmän talojen uudelleen rakentamisessa esimerkiksi puuta. Tuhoisa maanjäristys on antanut laajemmat haasteet ja mahdollisuudet puurakentamiselle. Kiinnostus puurakentamiseen on muutenkin lisääntynyt Marokossa. 

 

 Klikkaa uuteen näköislehteen ja lue lisää.

Jaa artikkeli

Kategoriat