10/2022

Joulunumero 2022

Tino Aalto – ”Kun vientiteollisuus voi hyvin, Suomikin voi hyvin”

Sahateollisuus ry:n toimistossa Hakaniemessä perjantaiaamuna oven avaa leveästi hymyilevä Tino Aalto. Edellispäivän Sahateollisuusmiesten kokous ja illallinen ei paina uutta toimitusjohtajaa. Mies on tottunut työskentelemään pitkiä päiviä, sillä takana on työuraa kolmen eri ministerin erityisavustajana, jolloin päivät olivat välillä pitkiä ja työtehtäviin piti varautua 24/7. Aalto aloitti Sahateollisuus ry:n uutena toimitusjohtajana lokakuun alussa.

Delmac Oy 5 vuotta: Markkina-asema on vakiintunut

Viisi vuotta sitten Jukka Pelkonen päätti kokeilla siipiensä kantokykyä yksityisyrittäjänä puuntyöstökonemarkkinoilla. Matkalle on mahtunut niin myötä- kuin vastatuulta, mutta kaiken kaikkiaan ensimmäiset viisi vuotta ovat sujuneet suunnitelmien mukaisesti. 


Näsisaaren vesillä uittotöissä
Näsijärven lounaisimmassa kolkassa rakennetaan parastaikaa järveen uutta saarta. Louheesta rakennettavan saaren tapauksessa voitaisiin ajatella, että asuinpaikkana siltä puuttuu historia. Kuitenkin saaren kohdalla olleeseen vesialueeseen ja sen rantamiin liittyy mielenkiintoisia vaiheita. Viime vuosisadan lopulla näkymää rantatieltä lahdelle leimasi puuraaka-aineen nippu-uitto Lielahden sellutehtaalle.


Jaa artikkeli

Kategoriat