10/23

Puumies 10/2023 joulunumero on ilmestynyt

Veisto Oy: maalaamon laajennus valmistui – lisää kapasiteettia pintakäsittelyyn

Veisto Oy:n Sahakonetehdas 2025 -hanke valmistui lähes kaksi vuotta etuajassa, kun isojen kappaleiden maalaamorakennus otettiin käyttöön lokakuussa. Maalaamon laitteistojen päätoimittaja oli Spraytec Oy, joka vastasi myös Veiston maalauslinjan modernisoinnista vuonna 2019. Uusin investointi tuo lisää tilaa ja kapasiteettia tehtaan maalaamorakennukseen. Investointi on osa Sahakonetehdas 2025 -hanketta, jolle ELY-keskus on myöntänyt rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR). Rakennuksen pohjatyöt aloitettiin tammikuussa, ja laiteasennukset päästiin aloittamaan elokuussa. – Projekti on sujunut kaikin puolin mallikkaasti, ja tilojen käyttöönotto tapahtui lokakuussa, toimitusjohtaja Markku Rautio kertoo.

LUT-yliopiston opiskelijat haastettiin rakentamaan koneita puusta

J. Hyneman Center, JHC yhteistyössä Puuteollisuus ry:n kanssa haastoi Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston, LUTin opiskelijat ideoimaan ja rakentamaan puisia koneita.

Työelämäprofessori ja televisiosarja Myytinmurtajien juontaja Jamie Hyneman kutsuttiin LUT-yliopiston kunniatohtoriksi vuonna 2017. Syksyllä 2018 perustettiin J. Hyneman Center, joka on LUT-yliopiston yhteydessä toimiva, opiskelijoiden käyttöön tarkoitettu protopaja, ja se suunniteltiin LUTin ja Hynemanin yhteistyönä. Hyneman onkin osallistunut aktiivisesti nimeänsä kantavan protopajan toimintaan.

Arvokkaat ja ainutlaatuiset luonnon raaka-aineet – Metsistä muutakin tuloa kuin puuta

Metsätalouden kannattavuutta on mahdollista parantaa tuottamalla tukin ja kuitupuun rinnalla myös luonnontuotteiden raaka-aineita. Metsäkeskuksen Hyvinvointia ja makuja Pirkanmaan metsistä -hankkeen tavoitteena on lisätä luonnontuotealan osaamista, etsiä uusia toimintatapoja ja lisätä yritysten ja metsänomistajien ja kerääjien yhteistyötä, jotta arvokkaat, ainutlaatuiset luonnon raaka-aineet saataisiin käyttöön. Luonnontuotealan mahdollisuudet ovat herättäneet kiinnostusta yli odotusten ja hankkeen järjestämät tapahtumat ovat täyttyneet hetkessä.  

Klikkaa uuteen näköislehteen ja lue lisää (tunnuksen tilanneille jäsenille ja lehden tilaajille).

Jaa artikkeli

Kategoriat