2/2024

Puumies 2/2024: teemana puusepänteollisuus

Artikkelinostot uusimmasta lehdestä:

Puusepänteollisuuspäivä – Ideoita tuotantoon

Puusepänteollisuuden ammattilaiset kokoontuivat neljännen kerran Puusepänteollisuuspäivään kuulemaan alan uutuuksista työpajoissa ja tuote-esittelyissä. Tapahtuma kokosi Vierumäelle jälleen hyväntuulisen joukon puuseppiä sekä kone-materiaali- ja ohjelmistotoimittajia. Työpajojen ja ständien ammattiannin lisäksi verkostoituminen näyttelee tapahtumassa merkittävää roolia. Tapahtumassa osallistujat kiersivät työpajoissa kuulemassa kone-, materiaali- ja ohjelmistotoimittajien esittelyjä. Tämän lisäksi jokaisella osallistujalla oli yhden työpajan ja taukojen aikana mahdollisuus tutustua monipuolisiin yrityksiin ständeillä. Yhteensä työpajoja piti kuusi ja tuote-esittelyjä ständeillä 11 yritystä. Lounaan jälkeen kokoonnuttiin yhteen kuulemaan puusepänteollisuuden toimialakatsausta. Päivän päätti yhdessä nautittu Puumiesillallinen. Puusepänteollisuuden toimialakatsauksen piti Janne Liias Puuteollisuus ry:stä.

Ennätysyleisö Wood from Finland -konferenssissa

Wood from Finland -konferenssi keräsi tänä vuonna ennätysyleisön. 540 osallistujaa 34 maasta oli saapunut Helsinkiin kuulemaan uusimmat sahateollisuuden uutiset sekä tapaamaan toisiaan. Wood from Finland järjestettiin jo 22. kerran. – Pitkä historia ja kasvava osallistujamäärä on tehnyt Wood from Finland -tapahtumasta Euroopan suurimman ja yhden maailman merkittävimmistä havusahatavarakonferensseista, Sahateollisuus ry:n toimitusjohtaja Tino Aalto sanoi tervetuliaispuheessaan. Haastavassa markkinatilanteessa ja erilaisten säännösten ja määräysten kurimuksessa yhteistyö on Aallon mukaan entistä tärkeämpää. – Tämä tapahtuma tarjoaa hienon mahdollisuuden solmia uusia kumppanuuksia ja vahvistaa jo olemassa olevia.

Parkanon Listatehdas Oy investoi parempaan ilmanlaatuun

Parkanon Listatehdas Oy on ottanut tosissaan tiukentuneet määräykset puupölyn suhteen ja investoinut useita tehokkaita ilmanpuhdistimia niin tuotantotiloihin kuin toimisto- ja sosiaalitiloihin. Noin puoli vuotta käytössä olleet laitteet ovat jo tähän mennessä osoittaneet tehokkuutensa ilmanlaadun parantamisessa.
EU-direktiivi ja Valtioneuvoston asetus on tiukentanut puupölyn määrän sitovan raja-arvon 5 mg:sta 2 mg:aan ilmakuutiometrissä. Lisäksi vuonna 2020 työnantajille tuli velvollisuus ilmoittaa ASA-rekisteriin kaikki lehtipuulajien pölylle altistuvat. Toisin sanoen puupöly luokitellaan syöpäsairauden vaaraa aiheuttavaksi aineeksi. Yritys halusi toimia asiassa proaktiivisesti hankkimalla yhden teollisuuteen suunnitellun ilmanpuhdistimen pilottikäyttöön viime vuoden syksyllä LightAirilta.

Artikkelit on luettavissa kokonaisuudessaan uudesta Puumies-lehdestä 2/24. Linkki näköislehteen (vaatii kirjautumisen – käyttäjätunnukset jäsenille ja lehden tilaajille, voit tilata omasi oheisen näköislehti-linkin kautta).

Jaa artikkeli

Kategoriat