3/24

Puumies 3/2024: teemana logistiikka

Artikkelinostot uusimmasta lehdestä:

VR Transpoint – Raakapuukuljetukset raiteilla: Kustannustehokkaasti ja kestävästi

VR:n logistiikkaliiketoiminnasta vastaava VR Transpoint tunnetaan monipuolisena kemiallisen ja mekaanisen metsäteollisuuden kuljetuskumppanina. Toimintaympäristössä tapahtuneet myllerrykset ovat hioneet raidelogistiikan konsepteista entistä asiakaslähtöisempiä ja ketterämpiä. Tavaraa kuljetettiin raiteilla vuoden 2023 aikana yhteensä 23,4 miljoonaa tonnia, josta raakapuun osuus oli merkittävä. Raakapuun määrä kokonaiskuljetusmäärästä on korostunut entisestään idänliikenteen hallitun alasajon seurauksena. Liikenteen lakkautus voimisti raakapuuvirtoja aiheuttaen merkittäviä muutoksia kotimaisen puun kuljetusvolyymeihin sekä -reitteihin.

Lue artikkeli uudesta Puumies-lehdestä. Mukana VR Transpointilta raakapuukuljetuksista sekä raakapuukuljetusten liiketoiminnan kehittämisestä vastaavan liiketoimintapäällikkö Pekka Koivulan ja avainasiakaspäällikkönä toimivan sekä yhdistetyistä kuljetuksista vastaavan Kimmo Kadeniuksen haastattelu.

RP Logistics Oy on nyt Olmar HaminaKotka Oy: Vihreät arvot edellä kohti uusia ennätyksiä

Logistiikkakonserni Olmar Finland Oy laajensi toimintaansa joulukuussa 2023, kun se hankki enemmistön HaminaKotkan sataman alueella toimivan satamaoperaattori RP Logistics Oy:n osakkeista. Maaliskuussa yrityksen nimi muuttui virallisesti Olmar HaminaKotka Oy:ksi. Yrityksellä on vahva tahtotila kasvattaa sahatavaran käsittelymääriä, sekä löytää uusia reittejä ja määränpäitä.

Lue artikkeli uudesta Puumies-lehdestä. Olmar HaminaKotka Oy:n sahatavaran logistiikasta vastaava Sanna Selenius kertoo yrityksen toiminnoista.

Simetek Works Oy keskittyy sahateollisuudessa pieniin ja keskisuuriin projekteihin: Modernisointeja ja omia innovaatioita Siilinjärveltä

Tänä vuonna 30 vuotta täyttävä Simetek Works Oy panostaa jatkossa enemmän myös mekaaniseen metsäteollisuuteen, jossa Simetek uskoo pärjäävänsä ketteryydellä, palvelualttiudella, joustavuudella ja nykyaikaisella konepajallaan. Siilinjärvi on viime vuosina tullut tunnetuksi lotto- ja Eurojackpot-voittajista, mutta kunnasta löytyy myös merkittävää teollisuutta. Konepajapuolella sitä edustaa Simetek Works Oy, joka saavuttaa tänä vuonna 30 vuoden iän. 30 vuotta pidetään yleisesti ottaen sukupolven mittana ja Simetekissä tehtiinkin sukupolvenvaihdos juuri vuodenvaihteessa.

Lue artikkeli uudesta Puumies-lehdestä. Haastattelussa Simetekiltä toimitusjohtaja Timo Roivainen sekä suunnittelu- ja myyntijohtaja Pasi Knuuttila.

Puumies-lehti 3/24: linkki näköislehteen (vaatii kirjautumisen – käyttäjätunnukset jäsenille ja lehden tilaajille, voit tilata omasi oheisen linkin kautta).

Jaa artikkeli

Kategoriat