4/2024

Puumies 4/2024: teemana puutuoteteollisuus

Artikkelinostot:

Lauta Oy: Muutto uudelle tontille edessä

Lauta Oy on toiminut Lempäälässä Kallosen suvun vetämänä jo 76 vuotta. Nyt sillä on edessään historiansa toinen muutto, jolla yritys samalla hakee reipasta kasvua liikevaihtoonsa. Lauta on myös nykyaikaistanut yrityksensä johtamistapaa, josta viimeisimpänä osoituksena on ulkopuolisen toimitusjohtajan palkkaaminen.

Lauta Oy:n tuoreet kuulumiset uudessa Puumies-lehdessä 4/24. Kehitysjohtaja Juho Kallonen ja toimitusjohtaja Marica Kilponen kertovat yrityksen uusimmista investoinneista sekä tulevaisuuden näkymistä ja tavoitteista.

Vastuullisuus on valttia – Yritysten raportointivelvollisuudet lisääntyvät

Lähiaikoina on tulossa voimaan poikkeuksellisen monta lakihanketta, joiden yhteinen nimittäjä on yritysten raportointivelvollisuuksien lisääntyminen. Kasvavat raportointivelvollisuudet saattavat tuntua vaikeassa suhdanteessa yritysten kannalta raskailta, ehkä jopa turhiltakin. Moni ilmastonmuutoksen hillitsemiseen liittyvä tavoite on sidottu joko tarkasteluvuoteen 2030 tai 2035. Vuoden 2025 lähestyessä tarkistetaan, kuinka näiden tavoitteiden saavuttamisessa on edistytty. Lisäksi monet luonnon tilaa koskevat indikaattorit ovat viime vuosina merkittävästi heikentyneet ja saaneet myös kuluttajat tietoiseksi, että heidän valinnoillaan on merkitystä.

Aila Janatuisen raportointivelvollisuuksia käsittelevä artikkeli on luettavissa uudessa Puumies-lehdessä.

Control Union Finland Oy: Puutuotteiden sertifiointi edelleen leipälaji

Puutuotteiden sertifioijana tunnetusta Finotrol Oy:stä tuli osa yli 80 maassa toimivaa hollantilaista perheyritystä Control Union Peterson Holdingia (CUPH) syksyllä 2020. Kolme vuotta myöhemmin yrityksen nimi muuttui Control Union Finland Oy:ksi (CU Finland) Finotrolin jäädessä aputoiminimeksi.

Lue lisää uudesta lehdestä. Haastattelussa Control Union Finland Oy:ltä toimitusjohtaja Petteri Torniainen.

Puumies-lehti 4/24: linkki näköislehteen (vaatii kirjautumisen – käyttäjätunnukset jäsenille ja lehden tilaajille, voit tilata omasi oheisen näköislehti-linkin kautta).

Jaa artikkeli

Kategoriat