7/2023

Puumies 7/2023 numerossa teemana sahateollisuus

Metsä Wood – Äänekoskelle kolmas LVL-tehdas 

Metsä Wood rakentaa uuden Kerto LVL-tehtaan Äänekosken tehdasalueelle. Tuotantokapasiteetiltaan 160 000 m3:n tehdas tulee olemaan yhtiön suurin LVL-tehdas ja kasvattaa yhtiön LVL:n tuotantokapasiteettia 50 prosentilla. Investoinnin arvo on 300 miljoonaa euroa ja työntekijöitä tehtaassa tulee olemaan 150. Puuta arvioidaan sorvattavan noin 400 000 m3. Tehtaan tontilla on tällä hetkellä menossa maanrakennustyöt ja tehtaan arvioidaan valmistuvan vuonna 2026. SRV toimii rakentamishankkeessa päätoteuttajana, ja se toteutetaan yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana. Uuden tehtaan tuotannosta 80 prosenttia päätyy vientiin, lähinnä Keski-Eurooppaan ja Isoon-Britanniaan.

Puumessuilla onnistuneita kohtaamisia

Puumessut järjestettiin neljän vuoden tauon jälkeen 6.–8.9. messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa, Jyväskylässä. Messuihin tutustui kolmen päivän aikana hieman yli 4 500 kävijää. Kävijämäärä on samalla tasolla kuin neljä vuotta sitten järjestetyillä Puu 2019
-messuilla. Näytteilleasettajia oli yli 120. Messuilla oli hyvä tunnelma ja moni näytteilleasettaja totesikin, että neljän vuoden tauko Puumessuissa näkyi kasvaneena kiinnostuksena yritysten tarjoamiin tuotteisiin ja palveluihin. Kasvokkain kohtaamisia oli selvästi kaivattu. Osastojen lisäksi messujen ohjelma sisälsi lukuisia asiantuntijapuheenvuoroja alaa koskettavista ajankohtaisista teemoista. 

Iisalmen Sahat Oy investoi lähes 27 miljoonaa euroa

Iisalmen Sahat Oy:n historian toinen 100-vuotiskausi on alkanut vauhdikkaasti. Syyskuussa se julkisti historiansa suurimman yksittäisen investoinnin, kun se uusii tasaamon ja paketointilaitoksen. Toimittajana on Jartek Invest Oy. Yritykset allekirjoittivat sopimuksen mittavasta toimituksesta Puumessujen yhteydessä. Samalla toimisto saa uudet tilat. Vuonna 1922 perustettu Iisalmen Sahat Oy julkaisi tänä kesänä 100 vuotisen taipaleen kunniaksi historiikin. Seuraavaa historiikkia varten onkin aineistoa kertynyt vuodelta 2023 paljon, kuten muutos omistajuudessa, uuden toimitusjohtajan palkkaaminen sekä lähes 27 miljoonan euron jätti-investoinnin julkistaminen.

Jaa artikkeli

Kategoriat