9/2022

Teemana puun käyttö rakentamisessa

Turun Linnanfältti – sekoitus vanhaa ja uutta

Turun Linnanfälttiin on hiljalleen rakentunut puukerrostaloalue, jossa on sekä vanhoja ja kunnostettuja että uusia puurakennuksia. Puurakentamisalueen tie on ollut pitkä. Turun kaupunki ilmoitti jo keväällä 2004 alueen yhdeksi valtion puurakentamisohjelman 2004–2010 valtakunnalliseksi pilot-hankkeeksi. Uudisrakentamaan päästiin erinäisten vaiheiden jälkeen vasta vuonna 2017. Nyt alue alkaa olla valmis.

Palkintojen säihkettä puupäivässä

Puupäivässä jaettiin Puupalkinnon lisäksi Julkisen puurakentamisen edelläkävijä -kunniamaininta ja Vuoden puutavarakauppias -palkinto. Vuoden 2022 Puupalkinnon voittaja on Helsinki-Vantaan lentoaseman sisäänkäyntirakennuksen alakatto.


Sahateollisuuspäivät: Kohti häiriötöntä käyntiä

Kahdeksannet Sahateollisuuspäivät järjestettiin totutusti Hämeenlinnan Aulangolla, mutta tällä kertaa koronapandemian vuoksi vain vuosi edellisen tapahtuman jälkeen. Kiinnostus kahden vuoden päästä jatkoa saavalle tapahtumalle oli ennätyksellistä. Tapahtumaan oli ilmoittautunut ennätykselliset 236 kiinnostunutta, joista paikan päälle pääsi lähes 220. Näytteilleasettajissa tehtiin myös uusi ennätys, 31, joista 27 piti noin 45 minuutin pituisia workshopeja kahden päivän aikana. Tällä kertaa teemana oli Kohti häiriötöntä käyntiä, joka olikin otettu huomioon esityksissä hyvin.

Jaa artikkeli

Kategoriat