Akonkosken Saha Oy Jouko Sjöblom Oy:n omistukseen

Vuodesta 1906 alkaen Töysässä toiminut Akonkosken Saha Oy, on vaihtanut omistajaa. Toivolan perhe on 17.2.2022 tehdyllä osakekaupalla myynyt yhtiön koko osakekannan Kurikan Jurvassa toimivalle monialayritykselle Jouko Sjöblom Oy:lle.

Jouko Sjöblom Oy jatkaa keskeytyksettä Akonkosken Saha Oy:n toimintaa. Akonkosken Saha Oy:ssä työskentelee 20 henkilöä. Tehdyllä osakekaupalla ei ole vaikutuksia sahan henkilöstön, metsäosaston, urakoitsijoiden, puunmyyjien eikä asiakkaiden asemaan.

Jouko Sjöblom Oy:n koko osakekannan omistaa Jouko Sjöblom, joka yhdessä yhtiönsä kanssa on pitkään harjoittanut muun muassa laajaa metsäomistusta ja puun jatkojalostusta. Akonkosken Sahan hankinta mahdollistaa Jouko Sjöblom Oy:lle raaka-ainevirtojen tehokkaamman hyödyntämisen ja jatkojalostamisen kehittämisen.

Myyjistä Samuli Toivola jatkaa sahan tuotannosta vastaavana, ja myös yhtiössä pitkään toimitusjohtajana toiminut Juhana Toivola jatkaa toistaiseksi yhtiön palveluksessa. Yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi on nimetty Jouko Sjöblom.

Jaa artikkeli

Kategoriat