Anaika Wood Group Ltd Oy osti Fine-Pine Oy:n

Puunjalostusyritys Anaika Wood Group Ltd Oy on ostanut Lapinlahden Varpaisjärvellä toimivan liimalevytehdas Fine-Pine Oy:n koko osakekannan Raimo Kainulaiselta, Canelco Capital Oy:ltä ja Ylä-Savon Pääomarahasto Oy:ltä.

– Fine-Pine sopii hyvin jalostusstrategiaamme. Yritys on jo pitkään toiminut Anaikan liimalevytuotteiden sopimusvalmistajana, joten nyt toteutettu järjestely on luonteva jatko yhteistyön tiivistämiseksi entisestään. Fine-Pine palvelee hyvin Soinlahden sahan ja Lieksan sahan puutavaran jatkojalostusmahdollisuuksia, Anaika Wood Groupin toimitusjohtaja Markku Maukonen kertoo.

Anaika Wood Groupin tuotteita ovat saha- ja höylätavara sekä liimapuupalkit ja -levyt. Tuotteista noin 90% menee vientiin, suurin osa Japaniin ja muualle Aasiaan. Yrityksen muut jalostuslaitokset sijaitsevat Iisalmessa, Lieksassa, Joensuun Kiihtelysvaarassa ja Toivakassa. Anaikan liikevaihto on tänä vuonna noin 120 milj. euroa. Anaikalla on kaupan myötä noin 180 työntekijää, kun myös Fine-Pinen kaikki 20 työntekijää siirtyvät yhtiön palvelukseen.

Jaa artikkeli

Kategoriat