ARAT-konserni kasvoi

Arat AB on hankkinut sekä Höga Kusten Teknikresurs AB:n että Loginor AB:n omistukset. 28 henkilöä viidessä toimipisteessä työllistävä Höga Kusten toimittaa sahateollisuudelle suurkapasiteettisia särmäysautomaatteja, sekä pakkauslaitteita. Sen liikevaihto on noin 8 miljoonaa euroa. Loginor puolestaan toimittaa ensisijaisesti ohjaus- ja automaatiojärjestelmiä sahateollisuudelle. Yrityksen liikevaihto on noin 2,5 miljoonan euroa ja se työllistää seitsemän henkilöä kahdessa toimipisteessä. Yritysostot laajentavat ARATin nykyistä tarjontaa saha- ja jalostusteollisuudessa ja ovat askel eteenpäin konsernin strategisessa liiketoiminnan kehittämisessä.

ARAT-konserni perustettiin vuonna 2012, kun emoyhtiö ARAT osti Almabin, ja sitä laajennettiin tytäryhtiöillä Renholmenilla ja AriVislandalla vuonna 2016. Storskogen osti ARATin vuonna 2018 ja Ingengörsfirman G. Hedlunds Ab sekä Milltech AB hankittiin sen jälkeen. ARATin yhtiöitä johdetaan itsenäisesti, jolloin emoyhtiö tarjoaa tytäryhtiöille edellytykset kehittyä omalla markkinallaan

ARATin toimitusjohtaja Per Jonsson korostaa, että nyt on tärkeää pystyä tarjoamaan entistä laajempi valikoima tuotteita ja palveluita ARATin asiakkaille. –  On jännittävää toivottaa Höga Kusten ja Loginor tervetulleiksi yritysryhmäämme. Näiden kahden yrityskaupan myötä konserni täydentyy, osaamisella, tuotteilla sekä laajennetulla kontaktiverkostolla, joka hyödyttää kaikkia konserniin kuuluvia yrityksiä, hän sanoo.

Jaa artikkeli

Kategoriat