Aureskoski ostaa Lapuan Sahan

Aureskosken Jalostetehdas Oy on sopinut Lapuan Saha Oy:n osakkeitten ostamisesta. Lapuan Saha Oy:n liikevaihto on 25 miljoonaa euroa ja se työllistää 35 henkilöä. Saha tuottaa vuosittain yli 80 000 kuutiometriä korkealaatuista kuusi- ja mäntysahatavaraa.

Lapuan Sahan tuotanto varmistaa Aureskosken Jalostetehtaan raaka-aineen saatavuutta ja edesauttaa korkealuokkaisten tuotteiden valmistamista kustannustehokkaasti.

Aureskosken Jalostetehdas käynnisti Parkanon Aureskosken tehtaat syksyllä 2013. Aureskoskella on käytössä viisi höylälinjaa, sormijatkolinja, kaappalinja sekä kaksi pintakäsittelylinjaa laadukkaiden tuotteiden tekemiseen. Parkanossa on myös pellettitehdas, joka jalostaa yrityksen höyläämien tuotteiden purun ja lastut puhtaaksi kotimaiseksi bioenergiaksi. Aureskosken Jalostetehtaan kyllästämö sijaitsee Kolhossa, Mänttä-Vilppulassa. Kivipuu valmistetaan myös Kolhossa. Kaskisissa on kolme höyläyslinjaa, pintakäsittelylinja ja pienpakkaustuotanto.

Aureskosken ja Lapuan Sahan yhteinen liikevaihto tulee olemaan vuonna 2021 yli 50 miljoona euroa ja ne työllistävät 140 henkilöä. EPM Metsä oy vastaa jatkossakin Lapuan Saha oy:n puunhankinnasta.

Jaa artikkeli

Kategoriat