Heinolan Sahakoneet toimittaa kaksi kanavakuivaamoa Södra Woodille

Heinolan Sahakoneet Oy toimittaa kaksi uutta kanavakuivaamoa Ruotsiin Södra Woodin Värön sahalle. Kuivaamot ovat HTC-tyyppisiä, automaattisia, 2-vaiheisia jatkuvatoimisia kanavakuivaamoa, joiden yhdistetty kuivauskapasiteetti on yli 60 000 m3 vuodessa. Jatkuvatoimiset kanavakuivaamot kuivaavat mänty- ja kuusisahatavaraa 12 prosentin loppukosteuteen, ja ne on varustettu lämmön talteenottolaitteilla, kuormanpainimilla, HPHW-kuumavesisumutuksella, kanavakohtaisilla energianmittauksilla sekä erittäin käyttäjäystävällisellä HEINOLA Kuivaamoautomatiikalla.

Uusi kauppa on Heinolalle jo toinen kuivaamokauppa samalle sahalle. Uusista kuivaamoista tulee teknologialtaan Ruotsin turvallisimpia. Esisuunnittelu alkaa saman tien, ja kuivaamot otetaan käyttöön vuoden 2022 aikana. Uusi kuivaamoinvestointi mahdollistaa koko Värön tuotantopotentiaalin tehokkaan käytön ja varmistaa kuivauskapasiteetin riittävyyden, kun Värön uusi ristiinliimatun massiivipuun tuotantolaitos valmistuu.

– Uuden kaupan saaminen vanhalle asiakkaalle tarkoittaa, että olemme tehneet asioita oikein. Käyttöhenkilöstö on ollut tyytyväinen jo toimittamiimme kuivaamoihin, joten sillä on suuri vaikutus nykyisten hankintojen kannalta, Heinolan kuivaamoliiketoiminnan tuotepäällikkö Marko Kaukonen kertoo.

Jaa artikkeli

Kategoriat