Isojoen Saha Oy:lle uusi pääsahalinja

Isojoen Saha Oy rakentaa uuden pääsahalinjan, joka tulee korvaamaan nykyisen linjan. Investointi on yksi yhtiön historian suurimmista ja jatkaa sahan pitkäjänteistä toiminnan kehittämisohjelmaa. Uusi moderni pääsahalinja tulee monipuolistamaan ja tehostamaan Isojoen Sahan tuotantoa. Esimerkiksi puuraaka-aine voidaan hyödyntää jatkossa entistä paremmin ja tarkemmin.

– Myös tuotevalikoimamme monipuolistuu. Sahalinja mahdollistaa entistä asiakaslähtöisemmät tuotteet ja laajemmat markkinat, toimitusjohtaja Esa Hakamäki kertoo.

Sahalinjan uusien 2200 nelimetrin tilojen rakennustyöt ovat käynnistyivät toukokuussa 2024, ja ne valmistuvat vuoden 2025 alkupuolella. Itse sahalinja otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2025 aikana. Rakennustöistä vastaavat paikalliset yritykset, kuten EP-insinöörit Oy ja Rakennuspalvelut T Kiukkonen Oy Kauhajoelta, ja hankkeessa on mukana useita paikallisia alihankkijoita. Sahalinjan toimittaa Veisto Oy, ja myös muut laitetoimittajat ovat pääosin kotimaisia. Uuden pääsahalinjan investointi on Euroopan unionin osarahoittama.

Uusi kiinteistö tulee sisältämään sahan syötön, uuden sahalinjan, sivutuotekäsittelyn, syöttö- ja välivarastojärjestelmän sahatavaran tuorelajitteluun. Tuotanto jatkuu nykyisillä linjoilla koko rakentamisen ajan, joten toimituksiin ei tule katkoksia.

– Uuden pääsahalinjan kerrannaisvaikutukset ovat mittavat. Investointi turvaa Isojoen Sahan toiminnan pitkälle tulevaisuuteen, mikä on merkittävää koko alueen taloudelle. Olemme ylpeitä tästä panostuksesta kestävään kehitykseen ja alueemme elinvoimaisuuteen. Haluamme olla luotettava työnantaja ja kumppani paikallisille metsänomistajille ja muille sidosryhmille myös tulevaisuudessa, Hakamäki sanoo.

Jaa artikkeli

Kategoriat