Jari Suominen Pölkyn toimitusjohtajaksi

Pölkky Oy:n hallitus on nimittänyt Jari Suomisen (KTM) Pölkyn uudeksi toimitusjohtajaksi 1.1.2024 alkaen. Suomisella on metsäteollisuudesta kattava kokemus, jota hän on rakentanut yli 25 vuoden urallaan Stora Enson palveluksessa, viimeksi Forest-divisioonan johtajana (EVP) ja konsernin johtoryhmän jäsenenä. Heinäkuusta 2023 lähtien Suominen on toiminut neuvonantajana muun muassa metsä-, puutuote- ja vihreän energian alojen yrityksille Suominen Green Development -yrityksensä kautta.  

Pölkyn hallitus on erittäin tyytyväinen saadessaan yhtiön toimitusjohtajaksi kokeneen ja kansainvälisen toimialan osaajan. – Pitkän uransa aikana Stora Ensossa Jari Suomiselle on kertynyt laajaa kokemusta metsäteollisuudesta. Saha- ja metsäteollisuuden liiketoimintojen johtaminen Suomessa ja kansainvälisesti on erinomainen tausta Pölkyn toimitusjohtajatehtävään, Pfeifer Holding GmbH:n toimitusjohtaja Michael Pfeifer toteaa. Itävaltalainen Pfeifer Holding GmbH osti Pölkky Oy:n tammikuussa 2023.

– On hienoa liittyä Pölkky-perheeseen ja päästä tukemaan yhtiötä sen strategian toteuttamisessa ja tulevaisuuden kasvussa. Odotan innolla yhteistyötä Pölkyn työntekijöiden, metsänomistajien, muiden kumppaneiden ja Pfeifer Groupin kanssa korkealaatuisten puunjalostustuotteiden ja -palveluiden kehittämisen parissa, Jari Suominen sanoo.

Pölkyn väliaikaisena toimitusjohtajana helmikuusta 2023 toiminut Josef Dringel siirtyy 1.1.2024 alkaen takaisin yhtiön hallituksen jäseneksi.

Itävaltalainen Pfeifer Holding GmbH on perustettu vuonna 1948 ja sen johdossa on tällä hetkellä Pfeiferin perheen kolmas sukupolvi. Se työllistää 2 600 henkilöä kolmessatoista eri toimipaikassa Itävallassa, Saksassa, Tšekissä ja Suomessa. Yrityksen pääkonttori on Imstissä, Itävallan Tirolissa. Pfeifer Groupin tuotantolaitokset käsittelevät vuosittain noin 5,4 milj. kuutiota puuta, joka jatkojalostetaan lopputuotteiksi. Pfeifer tuottaa saha- ja höylätavaraa, betonivalumuottilevyjä, valumuottipalkkeja, CLT:tä, liimapuuta, liimalevyjä sekä kuormalavakomponentteja, brikettejä, pellettejä ja biosähköä.

Jaa artikkeli

Kategoriat