Jartek Invest Oy:ltä mittava toimitus Pölkky Oy:n Kajaanin tehtaalle

Jartek Invest Oy toimittaa modernin lajittelulaitoskokonaisuuden Pölkky Oy:n Kajaanin tuotantolaitokseen, mikä on jatkoa Pölkky Oy:n vuonna 2021 alkanutta sahausteknologian uudistamista. Toimitus sisältää rimoitus- ja kuivalajittelulaitokset oheislaitteineen. Automaation lajittelujärjestelmiin toimittaa Jartek AI Oy. Kuivalajittelulinja on suurin kokonaisuus, mitä Suomeen on koskaan rakennettu sisältäen muun muassa automaattiset riman- ja kuormankäsittelyt. Laiteasennuksia aloitetaan vuoden 2024 keväällä ja tuotannollinen koekäyttö aloitetaan vuoden 2024 kesällä.

– Kajaanin kuivalajitteluhanketta on valmisteltu pitkään molempien osapuolien toimesta ja on jatkoa tuorelajittelulinjan toimitukselle, joka parhaillaan on käyttöönotossa. On todella hienoa, että Pölkky Oy haluaa jatkaa yhteistyötä kanssamme ja että heillä luotetaan suomalaiseen osaamiseen, toteaa Jartek Investin myynti- ja kehitysjohtaja Kari Puustinen.

– Halusimme jatkaa Jartekin kanssa alkanutta yhteistyötä tämänkin hankkeen parissa. Laitoksen konseptin hiomiseen käytettiin paljon yhteistä aikaa, sillä uusi linjasto asennetaan nykyiselle tontille mahdollisimman lyhyellä tuotannon pysähdyksellä. Koimme, että paikallinen kumppani palvelee tarpeitamme parhaiten, toteaa Pölkky Oy:n tekninen johtaja Tero Dillström.

Jaa artikkeli

Kategoriat