Jyväskylän sataman kärkeen hirsirakenteinen saunaravintola

Osuuskauppa Keskimaa on tehnyt päätöksen rakentaa uuden saunaravintolan Jyväskylän sataman kärkeen. Rakentaminen alkaa kesäkuussa 2021 ja saunaravintola avataan yleisölle alkukesällä 2022. Saunaravintolarakennuksen tiloihin suunnitellaan uniikkia ravintolaa, kokous- ja juhlatiloja sekä saunamaailmaa. Keskimaa on valmistellut hanketta valmisteltu yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa viime kesästä lähtien.

− Olemme erittäin innoissamme mahdollisuudesta rakentaa ja operoida tällä paikalla aivan uudenlaisia palveluita sekä jyväskyläläisille että Keski-Suomeen suuntaaville matkailijoille. Lähes vuoden kestänyt valmistelu ja kokonaisuuden toteutuksen hionta kaupungin kanssa on ollut sujuvaa, kertoo Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.

Investoinnin suuruus on kokonaisuudessaan noin 5,5 M€ sisältäen kiinteistön ja kalusteet. Saunaravintolarakennuksen omistaa ja rakennuttaa Keskimaa kaupungin omistamalle vuokratontille, jonka vuokra-aika on 30 vuotta.

Kokonaisuuden arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Koan Oy. Satamankärjen suunnittelijoina toimivat keuruulaislähtöinen Marko Simsiö ja Johannes Koskela. Kerrosneliöitä on yhteensä 1190 kahdessa kerroksessa. Kohteen urakoinnista vastaa Rakennustoimisto Alonen Oy. Rakennuksen arkkitehtuurissa ja muotokielessä on haettu ainutlaatuiselle paikalle sopivaa luonteikkuutta.

− Tässä projektissa pääsimme suunnittelemaan ainutlaatuista rakennusta, joka yhdistää Suomessa perinteisenä ja ekologisena rakennusmateriaalina tunnetun hirren nykyaikaiseen muotokieleen ja toiminnallisuuteen. Tunnelmallisissa saunatiloissa voi löylyjen ohella nauttia Jyväsjärven maisemista, ja käydä välillä vilvoittelemassa terassin yhteydessä olevassa järvivesialtaassa. Tavoitteena oli luoda maisemaan sopiva maamerkkimäinen rakennus, joka kutsuu kävijöitä nauttimaan palveluistaan ympäri vuoden, kertoo arkkitehti Marko Simsiö.

Jaa artikkeli

Kategoriat