Koskisen suunnittelee listautumista Helsingin pörssiin

Yli satavuotias perheomisteinen puunjalostaja Koskisen Oy suunnittelee listautumisantia ja sen osakkeiden listaamista Nasdaq Helsingin pörssilistalle. Koskisen pyrkii keräämään noin 30 miljoonan euron bruttovarat. Annissa saadut nettovarat on tarkoitus käyttää pääasiassa Koskisen kasvustrategiaa tukeviin investointeihin.

Koskisen osakkeiden suunniteltu listautuminen mahdollistaa pääsyn pääomamarkkinoille, omistuspohjan laajenemisen ja osakkeiden likviditeetin lisääntymisen. Listautuminen ja lisääntynyt likviditeetti mahdollistaisivat myös osakkeiden käyttämisen tehokkaammin vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa. Lisänäkyvyyden odotetaan myös lisäävän edelleen Koskisen tunnettuutta yleisön keskuudessa ja työnantajana.

Ankkurisijoittajista Keskinäinen vakuutusyhtiö Varma​, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo​, Stephen Industries Inc Oy​ ja UB Rahastoyhtiö Oy ovat antaneet listautumisantiin liittyen merkintäsitoumuksia, joissa ne ovat tietyin tavanomaisin edellytyksin sitoutuneet merkitsemään tarjottavia osakkeita yhteensä noin 15 miljoonalla eurolla, edellyttäen, että listautumisantia edeltävä yhtiön koko osakekannan arvostus on enintään 109 miljoonaa euroa.

– Tavoittelemme voimakasta kasvua. Kun liikevaihtomme oli 311 miljoonaa euroa vuonna 2021, niin seuraavien viiden vuoden aikana tavoitteemme on nostaa liikevaihtomme 500 miljoonaan euroon, myös yritysostoin. Kasvumme edellyttää uusia resursseja ja siksi suunnittelemme nyt listautumista, Koskisen toimitusjohtaja Jukka Pahta sanoo.

Jaa artikkeli

SCA:sta Gällö Timber AB:n ainoa omistaja

SCA on ostanut Persson Invest AB:lta 50 prosenttia Gällö Timberin osakkeista ja jatkaa sahan ainoana omistajana. Saha oli yritysten yhteisomistuksessa vuodesta 2010 alkaen, ja siihen on tehty merkittäviä investointeja toiminnan kehittämiseksi ja kilpailukyvyn vahvistamiseksi.

Lue artikkeli >>

Kategoriat