Lahden Teräteos Oy:stä osa LSAB:ta

Investment AB Latour (publ) on allekirjoittanut Latour Industries AB:hen kuuluvan tytäryhtiönsä LSAB Group AB:n (LSAB) kautta sopimuksen 100 prosentin osuuden hankkimisesta Lahden Teräteos Oy:stä (LTT).

LTT:n toimipaikka on Lahdessa. Yritys työllistää 23 työntekijää, ja sen liikevaihto on 2,4 miljoonaa euroa (2021). LTT valmistaa asiakaskohtaisia työkaluja höyläykseen ja profiilijyrsintään sekä toimittaa sahanteriä sahateollisuudelle. Vuonna 1962 perustettu yritys vahvistaa LSAB:n asemaa Suomessa ja laajentaa LSAB:n asiakastarjontaa.

LSAB on johtava puu- ja metalliteollisuuden lastunpoistoprosesseihin liittyvien työkalujen ja palveluiden toimittaja. LSAB:llä on noin 300 työntekijää ja toimintaa Pohjoismaissa ja Baltian maissa.

– LTT on hyvin johdettu yritys ja olemme iloisia, että yhtiöstä tulee osa LSAB:ta. Olemme vakuuttuneita siitä, että LTT:n vahvuus kapealla erikoisalalla toimivana puuntyöstöteollisuuden koneistustyökalujen valmistajana kasvaa entisestään. LSAB tukee LTT:n jatkuvaa kasvua sekä Suomessa että LSAB:n muilla markkinoilla, sanoo Hans Ekholm, LSAB Group AB:n toimitusjohtaja.

– Olen erittäin kiitollinen siitä, että LTT:stä on tulossa osa LSAB:ta. LSAB:n vahva markkina-asema Pohjois-Euroopassa antaa LTT:lle mahdollisuuden jatkaa laajenemistaan. Tehty ratkaisu mahdollistaa yrityksemme kehityksen sekä jatkuvuuden pitkälle tulevaisuuteen. Lahden Teräteos Oy jatkaa toimintaansa suomalaisena terävalmistajana entisissä tiloissa Lahdessa ja Kuopiossa, eikä henkilökuntaan tai organisaatioon tehdä muutoksia., sanoo LTT:n toimitusjohtaja Juha Viinikka.

– Olen vakuuttunut, että yhdessä uuden omistajan LSAB Group Ab:n kanssa voimme jatkossa tarjota asiakkaillemme laajempaa tuotteistoa ja palvelua sekä parantaa ja kehittää tuotteittamme, tuotantomenetelmiämme sekä palveluamme kilpailukykyisemmäksi, Viinikka jatkaa.

Yrityskauppa astui voimaan 1.11.2022.

Jaa artikkeli

Kategoriat