Luvian Saha Oy HS Timber Groupin omistukseen

HS Timber Group osti Luvian Saha Oy:n 29.4.2022 solmitulla yrityskaupalla Huhtamaan perheeltä. Kauppahintaa ei julkistettu. Luvian Sahan sahatavaran vuosituotanto on noin 300 000 m³ ja yritys työllistää noin 120 työntekijää.

Luvian Saha Oy:n ydinosaamista on sahatavaran tuotanto ja sahatavaran jatkojalostus. Jatkojalostuksessa yritys käyttää pääasiassa omaan sahatavaratuotantoon pohjautuvaa raaka-ainetta. Yhtiö tuottaa sahatavaran lisäksi korkealaatuisia puuvalmiita ja pintakäsiteltyjä jalostetuotteita, joita tullaan tuottamaan ja markkinoimaan jatkossakin Luvia-brändin nimellä.

HS Timber Group on yksi Euroopan johtavista puunjalostusyrityksistä, jolla on tuotevientiä yli 70 maahan. Sen juuret ovat vahvasti Keski- ja Itä-Euroopassa, erityisesti Romaniassa. Konserni toimii pääosin puutuoteteollisuuden parissa, mutta se tekee myös puukauppaa ja tuottaa bioenergiaa. Konsernilla on kaksi sahaa, pylväs- ja palkkitehdas sekä rimalevytehdas Romaniassa sekä yksi saha Saksassa. Se työllistää yhteensä noin 3500 henkilöä Itävallassa, Saksassa ja Romaniassa. HS Timber Group GmbH on osa Evergreen Privatstiftungia.

Luvian Sahan ostolla konserni haluaa kasvaa ja laajentaa tuotevalikoimaansa. HS Timber Group kertoo, että se on sitoutunut Luvian sahan sijaintiin, kokeneisiin työntekijöihin ja siellä valmistettuihin tuotteisiin. Se tulee myös arvioimaan toiminnan kasvattamista ja laajentamista Luvialla.

– Perheyritystämme kohtaan on osoitettu kiinnostusta toimialan sisältä useaan kertaan vuosien varrella. Nyt aika oli kypsä omistajuudesta luopumiselle ja yrityksemme seuraavalle askeleelle. Kohtasimme itävaltalaisen pitkään alalla toimineen yrityksen, joka ilmaisi vahvan halun yrityksemme toiminnan edelleen vahvistamiseksi ja kehittämiseksi. Meille on tärkeää erinomaisen henkilökuntamme tehtävien jatkuminen muutostilanteessa. Haluamme tässä yhteydessä myös kiittää ammattitaitoista ja tehtäviinsä sitoutunutta henkilökuntaamme, toteavat Huhtamaan perheen omistajaosakkaat.

Jaa artikkeli

Kategoriat