Mantsinen Groupin historian suurin tilaus brasilialaiselta sellujätti Suzanolta

Yksi maailman suurimmista sellunvalmistajista, brasilialainen Suzano Papel e Celulose, on solminut Mantsinen Groupin kanssa sopimuksen 16 uuden materiaalinkäsittelykoneen ja 25 työlaitteen toimittamisesta vuosien 2023 ja 2024 aikana. Tilauksen kokonaisarvo on noin 20 miljoonaa euroa, mikä on Mantsisen historian suurin laitepuolen kauppa.

Latinalaisen Amerikan suurin paperi- ja selluyhtiö Suzano on luottanut pohjoiskarjalaiseen materiaalinkäsittely- ja koneosaamiseen jo vuodesta 2018. Uuden tilauksen myötä Suzanon Mantsinen-koneiden määrä on jo 38, ja se on näin ollen yksi Mantsisen suurimmista asiakkaista.

– Tämä tilaus on luottamuksenosoitus tiimimme 60 vuoden aikana keräämästä metsäteollisuusosaamisesta. Kuka olisi arvannut vuonna 1963, että intohimomme palkitaan myöhemmin maailman suurimpien metsäteollisuusyritysten luottamuksella ratkaisujemme innovatiivisuuteen sekä pohjoiskarjalassa valmistettujen laitteidemme tuottavuuteen, toimitusjohtaja Mia Mantsinen sanoo.

Brasilian lisäksi Mantsisen materiaalinkäsittelykoneita löytyy yhä useammin Latinalaisen Amerikan puukentiltä ja tuotantolaitoksista myös Uruguayssa sekä Chilessä, jonne on rakennettu teknologisesti edistyksellisiä, maailmanluokan sellutehtaita tuottamaan eukalyptuksesta sellua maailmanmarkkinoille.

– Useat suuret ja modernit sellutehtaat Latinalaisessa Amerikassa ovat päätyneet isompien materiaalinkäsittelykoneiden puoleen virtaviivaistaessaan toimintaansa, puuterminaalien tehokkuutta ja tehtaiden syöttötoimintoja. Pitkä historiamme puunkäsittelystä antavat meille selvän etulyöntiaseman kilpailijoihin nähden, kertoo Mantsisen Latinalaisen Amerikan aluemyyntijohtaja Samuli Seilonen.

Mantsisella on jo ennestään tuotannossa kymmenen konetta Suzanon uuteen Cerradon tehtaaseen. Nyt tehty tilaus käsittää 16 Mantsinen 70 -materiaalinkäsittelykonetta ja 25 työlaitetta, jotka toimitetaan Três Lagoasin, Mucurin ja Aracruzin tehtaille vuoden 2023 lopulla ja vuoden 2024 puolivälissä. Sopimus on toteutettu yhteistyössä Mantsisen Brasilialaisen jälleenmyyjän JT Partnersin kanssa.

Mantsinen on sitoutunut kehittämään tuotteidensa vastuullisuutta hyödyntämällä energiantalteenottoa sekä koneita sähköistäen, mikä vaatii myös raskaiden laitteiden käyttöä varten soveltuvat siirtoratkaisut. Nämä ratkaisut ovat merkittävässä roolissa tässäkin kaupassa. Puolet Suzanon uusista koneista ovat sähkökäyttöisiä ja ne on varusteltu powerpackilla, joka mahdollistaa sähkökäyttöisten koneiden siirtämisen, esimerkiksi vaihdettaessa niiden käyttöpaikkaa tai siirrettäessä konetta määräaikaishuoltoa varten. Lisäksi kaikissa koneissa on Mantsinen Hybrilift -energian talteenottojärjestelmä, joka tuottaa lisää energiasäästöjä. Sellutehtaalla sähkökin tuotetaan puuntähteistä, niin hiilidioksidipäästöt alentuvat kokonaisuutena merkittävästi. Sähkökäyttöisten koneiden helppokäyttöisyys alentaa huoltokuluja ja parantaa samalla käyttöastetta.

Mantsinen toimittaa Suzanolle myös kaikki koneiden työlaitteet eli puukahmarit, joita puunkäsittelyssä tarvitaan. Puunkäsittelyyn tarkkaan suunnitellut kahmarit varmentavat kokonaisuuden tuottavuuden.

Jaa artikkeli

Kategoriat