Massiivipuisen puukerrostalon rakentaminen yhdellä sopimuksella

JVR Puukerrostalot rakennetaan kolmen yrityksen tiiviillä asiantuntijuudella. Suunnitteluyritys JVR Plus Oy, rakennusliike JVR-Rakenne Oy sekä tilaelementtiyritys Promodules Oy tekevät itsenäistä liiketoimintaa omaa erikoisosaamistaan hyödyntäen.

– Puhumme yritysekosysteemistä ja yhteisöstä, joka toimii saman sateenvarjon alla edistäen yhteistä tavoitetta. Yhdessä olemme suunnitelleet ratkaisun, jossa pystymme yhdellä sopimuksella rakentamaan asiakkaalle täysin muuttovalmiin, massiivipuisen moduulikerrostalon, JVR-Rakenteen hr- ja markkinointijohtaja Janne Äijänen kertoo. Yritysyhteisö tarjoaa uudenlaista toimintamallia rakennuttajina toimiville yksityisille ja julkisille yhteisöille, yrityksille ja tontin omistajille, jotka haluavat rakennuttaa puukerrostalon helposti ja kustannustehokkaasti.

JVR:n kehittämässä teollisessa puurakentamisessa kerrostalo valmistetaan tehtaassa noin 70-prosenttisesti. Massiivipuiset asuntomoduuli rakennetaan ja sisustetaan tehtaalla valmiiksi, jolloin laatoitukset, maalaukset, listoitukset, wc-kalusteet ja keittiökalusteet jääkaappia ja uunia myöten ovat paikoillaan. Valmistumisen jälkeen asuntomoduulit kuljetetaan työmaalle ja asennetaan osaksi kerrostaloa. Työmaalla tehdään vain maatyöt, perustukset ja asuntomoduulien liittäminen toisiinsa sekä suoritetaan talotekniikan liitokset ja kytkennät.

-Valitsimme liiketoimintamme ytimeksi puun, koska se on ekologinen ja kevyt materiaali ja siten mahdollistaa massiivipuisten kerrostaloelementtien kuljetuksen tehtaalta työmaalle, JVR-Rakenteen toimitusjohtaja Arttu Suuronen kuvailee puumateriaalin etuja.

Tehtaalla rakentaminen poistaa kosteusriskit ja varmistaa rakennusosien säilymisen kuivana vaihtuvissa sääolosuhteissa. Rakennuspaikalla moduulien asentaminen on nopeaa ja kuivaketju jatkuu työmaalla, jossa vesikatto on jo valmiina odottamassa asennusta elementtien saapuessa.

Rakentamisesta ja rakennuksista aiheutuvat päästöt puhuttavat ja vähähiilisyys on jo nyt monen uuden rakennushankkeen vaatimus. Puu on uusiutuva materiaali, joka sitoo kasvuvaiheessa itseensä hiilidioksidia. Kun puuta käytetään rakennusmateriaalina, niin rakennus toimii hiilivarastona koko elinkaarensa ajan.

– Tavoitteemme on tarjota ihmisille parempia koteja, joissa voi viettää huolettomampaa elämää ekologisten arvojen mukaisesti, JVR Plus Oy:n Antti Erola kertoo yritysyhteisön visiosta.

Erolan mukaan kiertotalouden edistäminen on tärkeä osa ilmastomuutoksen torjuntaa ja ajattelutapa on huomioitu massiivipuisia puukerrostaloja suunniteltaessa. – Käyttämämme rakentamistapa ja liitostekniikka ovat sellaisia, että puukerrostalo voidaan tarvittaessa purkaa vaikka kymmenien vuosien kuluttua. Asuntomoduulit voidaan irrottaa toisistaan ja siirtää sellaisenaan vaikkapa mökkitontille järven rantaan. Uudet eristeet yläpohjaan ja vesikatto päälle, niin massiivipuinen asuntomoduuli jatkaa tehtäväänsä ekologisesti ja kestävästi, Erola avaa kiertotaloutta edistävää rakentamista.

Jaa artikkeli

Kategoriat