Mayr-Melnhof Holz Group ostaa ruotsalaisen sahakonserni Bergkvist Siljanin

Itävaltalainen Mayr-Melnhof Holz Holding Group allekirjoitti 17.12.2021 sopimuksen ruotsalaisen sahakonserni Bergkvist Siljanin ostamisesta ESSVP IV:ltä, jonka neuvonantajana toimi Orlando Nordics AB. Kaupan myötä puunjalostuskonserni jatkaa johdonmukaista laajentumis- ja kasvustrategiaansa. Vuonna 2022 yhtiön liikevaihto on ensimmäistä kertaa 170-vuotisen historiansa aikana yli miljardi euroa. Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisen hyväksynnän, minkä odotetaan tapahtuvan vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä. Kauppahintaa ei julkistettu.

Kaupan myötä Mayr-Melnhof Holzin sahatavaran tuotantokapasiteetti nousee yli 2,7 miljoonaan kuutiometriin vuodessa. Insjön, Moran ja Blybergin sahat luovat lähtökohdan Mayr-Melnhof Holz Groupin etabloitumiselle Skandinavian markkinoille.

– Mayr-Melnhof Holz Group ja Bergkvist Siljan sopivat täydellisesti yhteen. Molemmat ovat perheyrityksiä, joilla on yli 100 vuotiset perinteet, ja molemmat ovat sitoutuneet kestävään kehitykseen. Odotamme innolla yhteistyötä ja keskinäistä kokemusten vaihtoa, Mayr-Melnhof Holz Holding AG:n toimitusjohtaja Richard Stralz kommentoi tyytyväisenä.

– Mayr-Melnhof on sukujuuriensa ja kokemuksensa ansiosta loistava Bergkvist Siljanin enemmistöomistaja. Vuonna 2019 tapahtuneen Siljan Groupin ja Bergkvist-Insjönin yhdistymisen jälkeen liittyminen osaksi menestyvää, kansainvälistä puuteollisuuskonsernia on meille luonnollinen seuraava askel. Kiitämme ESSVP IV:tä ja Orlando Nordicsia heidän tuestaan ​​ja yhteistyöstään vuodesta 2018 lähtien ja odotamme innolla yhteistyötä Mayr-Melnhofin kanssa, sanoo Bergkvist Siljanin hallituksen puheenjohtaja Ulf Bergkvist.

Bergkvist Siljanin hallituksen puheenjohtaja Ulf Bergkvist ja myyntijohtaja Per-Ragnar Bergkvist jatkavat osaomistajina nykyisissä tehtävissään.

Jaa artikkeli

Kategoriat