Metsä Groupin Rauman sahan sopimuksia allekirjoitettu

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre on solminut Raumalle rakennettavan maailman moderneimman sahan ohjaus- ja mittausjärjestelmiin, tuotannonohjausjärjestelmään ja sahatavaran automaattiseen lastaukseen liittyviä sopimuksia. Rauman sahan rakentamisen kotimaisuusaste on korkea, noin 70 prosenttia. Rakentamisvaihe työllistää noin 1 500 henkilöä.

Finnos Oy toimittaa laajan kokonaisuuden mittausjärjestelmiä sahausprosessin eri vaiheisiin. Toimitukseen sisältyy myös tekoälyyn perustuva tuotannon simulointijärjestelmä. Vastaavaa uusinta teknologiaa hyödyntävää kokonaisuutta ei ole vielä käytössä missään muualla maailmassa. – Syvennämme Finnoksen kanssa kumppanuutta ja jatkamme järjestelmien kehittämistä tuotedatan keräämiseen ja simulointiin, toteaa projektijohtaja Harri Haapaniemi.

Raumaster Paper Oy toimittaa valmiiden sahatavarapakettien järjestely- ja kuorman muodostuskuljettimet sekä automaattisen lastausjärjestelmän autoihin. Laitteet suunnitellaan Rauman toimipisteessä sekä avainlaitteet kokoonpannaan ja testataan Raumaster Paperin Porin konepajalla. Metsä Fibre on tehnyt aiemmin sopimuksen Raumaster Oy:n kanssa uuden sahan sivutuotekäsittelyn laitteiden toimituksesta. – Tilaukset tuovat työtä Satakunnan alueelle, sillä kaikki projektin avainlaitteet tullaan valmistamaan tällä alueella, sanoo Haapaniemi.

Roima Intelligence Inc toimittaa keskitetyn valvomoratkaisun Rauman sahalle. Ratkaisussa toteutetaan keskitetty visuaalinen valvonta ja tehokas ohjaus integroituna sahan järjestelmiin. Valvomossa tullaan käyttämään uutta teknologiaa, joka mahdollistaa modernit videoseinät ja mobiilisovellukset. Pinja toimittaa kaikille yhtiön sahoille tuotannonohjausjärjestelmän, ja Rauman saha on mukana tässä toimituksessa. – Raumalla otetaan käyttöön tuotannossa yhden valvomon ja moniosaamisen toimintamalli. Roiman osaaminen laajoissa käyttöliittymätoimituksissa ja niiden integraatiossa muihin tehdasjärjestelmiin oli peruste valinnalle. Pinja on pitkäaikainen kumppani sahaliiketoiminnan puolella yhtiössämme. Olemme heidän kanssa kehittäneet toimintaamme kaikilla sahoillamme. Yhteistyö Pinjan kanssa on toiminut luotettavasti, kertoo Haapaniemi.

– Rauman sahaprojekti on edennyt suunnitelmien ja aikataulujen mukaisesti. Maanrakennustyöt etenevät ja elokuun alussa aloitettiin perustöiden teko. Operaattorirekrytointi on käynnissä ja ensimmäinen valmennuskoulutus käynnistyy ensi vuoden alussa, Haapaniemi avaa tämän hetkistä tilannetta.

Jaa artikkeli

Kategoriat