Nurminen Logistics avaa rautatieyhteyden Haaparannasta ja Uumajasta Göteborgin satamaan

Nurminen Logistics avaa uuden rautatiereitin yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa Ruotsin Haaparannasta ja Uumajasta Pohjoismaiden suurimpaan satamaan Göteborgiin. Lisäksi Nurminen perustaa tytäryhtiön Göteborgiin. Säännölliset, aikataulutetut ja viikoittaiset junayhteydet Haaparannasta ja Uumajasta Göteborgiin käynnistetään huhtikuussa.

Uusi rautatieyhteys Uumajasta ja Haaparannasta Göteborgiin vahvistaa läntisiä yhteyksiä ja huoltovarmuutta sekä lisää erityisesti Suomen länsirannikon ja pohjoisten yritysten elinvoimaa ja kilpailukykyä. Rahtia voidaan kuljettaa ensin Vaasasta, Wasalinen ympäristöystävällisellä ropax-aluksella, Uumajaan, jossa satamatoiminnoista huolehtii Kvarken Ports. Uumajasta matka jatkuu rautateitse Göteborgiin. Pohjoisessa lastaukset ja purut tehdään Haaparannan terminaalissa.

– Uusi reittimme avaa vaihtoehtoja ja liiketoimintamahdollisuuksia niin teollisuusyrityksille, varustamoille kuin kuljetus- ja logistiikkayrityksille. Tähän saakka Pohjois-Suomesta tuleva rahti on kulkenut ensin monien satojen kilometrien matkan rekoilla Helsinkiin ennen laivaan pääsyä. Huomioitavaa on, että Suomen satamista on käytettävissä ainoastaan feeder-yhteys Eurooppaan ja vasta sieltä on tarjolla valtameriyhteys. Uuden Haaparanta–Göteborg-rautatieyhteyden ansiosta reitti valtameriyhteyksien pariin lyhenee merkittävästi ja yritykset pystyvät pienentämään ilmastovaikutuksiaan sekä vientikustannuksia, jossa polttoainekulut ovat merkittävä kuluerä, Nurmisen rautatieliiketoiminnasta vastaava Marjut Linnajärvi kertoo.

Göteborgin satamasta avautuu suora valtameriyhteys muun muassa Amerikkaan ja eri Kaukoidän kohteisiin, sekä Euroopan pääsatamiin, josta kuljetukset voidaan yhdistää Nurminen Logisticsin tarjoamalle kuljetusreitille Keski-Aasiaan ja Kiinaan.

Reitti mahdollistaa nopean pääsyn lähes kaikkialle maailmaan ja rahtia voidaan kuljettaa sekä konteissa että trailereissa. Nurminen Logistics tarjoaa asiakkailleen tarvittaessa koko logistisen toimitusketjun ovelta ovella sisältäen huolinnan ja terminaalipalvelut.

– Nykyisen geopoliittisen tilanteen takia Suomen kansainvälinen saavutettavuus on heikentynyt merkittävästi ja toimivilla logistiikkaratkaisuilla ja -palveluilla on nyt entistäkin suurempi merkitys Suomen kilpailukyvylle, menestymiselle vientimarkkinoilla ja huoltovarmuudelle. Muuttuvassa maailmassa tarvitaan rohkeutta ja joustavuutta. Nurminen Logistics on valmis vastaamaan tähän haasteeseen ja näyttämään, että vaikeina aikoina syntyy myös uusia mahdollisuuksia, Linnajärvi jatkaa.

Jaa artikkeli

Kategoriat