Ohjelmistoyhtiö Pinjalle uusi kansainvälinen omistaja

Pinja jatkaa kasvuaan ja kansainvälistymistään pohjoismaisiin kasvuyhtiöihin erikoistuneen Norvestorin omistuksessa. Myyjänä kaupassa on MB Rahastot, joka on omistanut Pinjan vuodesta 2017.

Pinjalla on teollisuuden SaaS-ohjelmistojen asiakkaita jo 30 maassa ja se työllistää noin 450 IT-alan asiantuntijaa. Yhtiö on kasvanut merkittäväksi toimijaksi teollisuuden digitalisaation ja digitaalisen yhteiskunnan rakentajana. Pinja on markkina-alueensa johtava SaaS-ohjelmistoratkaisujen tarjoaja muun muassa metsäteollisuudessa, valmistavassa teollisuudessa, kiertotaloudessa, bioenergiatoimialalla ja katsastusliiketoiminnassa. Uuden omistajan myötä Pinja vauhdittaa kansainvälistymistään tavoitellen asemaa globaaleilla SaaS-markkinoilla.

– Teollisuus kiihdyttää ohjelmistojen ja tuotantoon liittyvän data-analytiikan hyödyntämistä erityisesti Euroopassa. Kotimaassa digitaalisen yhteiskunnan kehittämiseen liittyvä kysyntä jatkuu vahvana. Näillä alueilla haluamme olla asiakkaiden suosittelema valinta ja alan johtava toimija. Olemme hyvin onnekkaita, että saamme Norvestorista strategiaamme tukevan kumppanin, jonka kanssa voimme paitsi jatkaa tuotteidemme ja palveluidemme kehitystä, myös saavuttaa vahvemman läsnäolon Pohjoismaissa sekä valikoiduilla markkinoilla Euroopassa, kertoo Pinjan toimitusjohtajaVeli-Matti Nurminen.

Pinjan uusi omistaja Norvestor on erikoistunut investoimaan pohjoismaisiin kasvuyrityksiin, jotka tavoittelevat kasvua kansainvälisessä liiketoiminnassa. Norvestorilla on kolmenkymmenen vuoden kokemus ja fokus vastuullista liiketoimintaa tukevissa sijoituksissa.

– Olemme innoissamme voidessamme tehdä yhteistyötä Pinjan kanssa sen seuraavassa kasvuvaiheessa. Veli-Matti ja hänen tiiminsä ovat viime vuosina luoneet erinomaisen pohjan vahvistamalla ohjelmistotarjontaa valituilla toimialoilla, ja hankkimalla alan johtavia asiakasreferenssejä. Pinja on nyt valmis nopeuttamaan kansainvälistymistä entisestään, ja Norvestorilla on hyvät mahdollisuudet tukea Pinjaa siinä. Sen lisäksi, että Pinja auttaa digitalisaatiossa, on sillä myös keskeinen rooli asiakkaidensa tukemisessa heidän pyrkiessään energia- ja resurssitehokkuuteen, mikä asettaa Pinjan Norvestorin sijoitusstrategian ytimeen, sanoo Norvestor Advisoryn partneri Marika af Enehjelm.

Jaa artikkeli

Kategoriat