Olmar Finland Oy RP Logistics Oy:n enemmistöomistajaksi

Logistiikkakonserni Olmar Finland Oy on hankkinut enemmistön RP Logistics Oy:n osakkeista. Yrityskauppa on Olmarin toinen merkittävä yrityskauppa sen jälkeen, kun se yhdistyi hollantilaisen eläkerahaston PGGM:n kanssa. Kauppa saatiin päätökseen 19. joulukuuta 2023.

Hamina-Kotkan ja Nurmeksen alueilla toimiva RP Logistics Oy ja sen tytäryhtiöt muodostavat merkittävän toimijan alallaan. Yhtiöllä on laaja materiaalien käsittelykalusto, varastot ja ulkovarastotilat sekä noin 100 työntekijän ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilökunta. Yrityksellä on keskeinen rooli kestävän metsätalouden tuotteiden kuten puutavaran, sellun ja paperin tuottajien keskeisenä palveluntarjoajana.

– Olmar on sitoutunut kestävän kiertotalouden edistämiseen ja öljypohjaisten muovien käytön vähentämiseen. Tämä yritysosto on linjassa sitoumuksemme kanssa. Tulemme ylläpitämään ja parantamaan RP Logisticsin asiakkaille tarjottavia palveluita ja asettaa samalla etusijalle satamatoimintojen hiilidioksidipäästöjen vähentämisen, Olmar Finlandin toimitusjohtaja Timo Lehtinen kertoo. Yritysosto laajentaa Olmarin jalansijaa lisäämällä yhteensä kuusi toimipistettä Haminassa, Kotkassa ja Nurmeksessa.

RP Logisticsin perustaja Petri Lempiäinen jatkaa mukana neuvonantajana. Olmar Finlandin toimitusjohtaja Timo Lehtinen ottaa johtovastuun RP Logisticsin toiminnoista ja sen työntekijöistä nykyisten Porin toimintojen lisäksi Mäntyluodossa ja Tahkoluodossa.

Olmar keskittyy investoimaan strategiseen satamainfrastruktuuriin, joka tarvitsee kestävämpiä prosesseja sekä investointeja digitalisaatioon ja automaatioon. Yritysostoilla pyritään vahvistamaan ja laajentamaan logistista infrastruktuuria, josta raaka-aineita jalostavat yritykset ovat riippuvaisia. Vuonna 2022 yhteisyritys teki ensimmäisen satamainfrastruktuurin yritysostonsa Porissa.

Olmar Finlandin hallituksen puheenjohtaja Olivier van Noort ilmaisi innostuksensa RP Logisticsin liittämisestä Olmar-konserniin. – Odotamme innolla RP Logisticsin liittämistä Olmar-konserniimme yhdessä työntekijöiden kanssa. Keskeinen painopiste on jatkossakin asiakkaiden palvelemisessa ja heidän tuotteidensa käsittelyssä. Samoin kuin Porin yrityskaupassamme viime vuonna, tarkoituksenamme on toimia pitkäjänteisesti. Ja luonnollisesti haluamme laajentaa toimintaamme yritysostoin ja kehitystoimin muilla maantieteellisillä alueilla, joilla käsitellään strategisia tavaravirtoja, hän toteaa.

Jaa artikkeli

Kategoriat