Pinja ja MiCROTEC tuovat uuden optimointiteknologian sahateollisuuden käyttöön

Pinja ja MiCROTEC käynnistävät yhteistyön digitaalisten saharatkaisuiden ja arvoketjun optimoinnin parissa. Uusi teknologia yhdistää Pinjan ERP- ja MES-osaamisen ja tuotannon optimoinnin sekä MiCROTECin tietokonetomografiaa hyödyntävän tukkimittarin ja sormenjälkiteknologian.

Yhteistyöhanke saattaa ensimmäistä kertaa yhteen Pinjan ja MiCROTECin digitaaliset ratkaisut ja tarjoaa asiakkaiden käyttöön uutta teknologiaa. Uusi toteutus yhdistää raaka-aineen saatavuus- ja kustannusdatan, tuotantokustannus- sekä muun bisneskriittisen datan. – Uusi ratkaisumme tuo merkittävää parannusta asiakkaidemme kannattavuuteen. Kyseessä on uraauurtava innovaatio, joka mullistaa koko sahateollisuuden, kertoo Pinjan VP of Digital Supply Chain Solutions Antti Miettunen.

Uusi yhteistyö MiCROTECin kanssa tukee Pinjan pitkäjänteistä strategiaa kehittää ja tarjota lisäarvoa tuottavia ratkaisuja ja toiminnallisuuksia metsä- ja sahateollisuuden käyttöön. Yhteishanke vahvistaa entisestään Pinjan asiakkaiden toiminnan tehokkuutta ja kannattavuutta. – Digitalisaatio lisää merkittävästi puunkäsittelyteollisuuden tuottavuuspotentiaalia. Se myös mahdollistaa entistä paremman ja vastuullisemman luonnonvarojen hyödyntämisen. Olemme ylpeitä voidessamme tarjota asiakkaillemme kaiken sen potentiaalin, minkä yhteistyö MiCROTECin kanssa tuo mukanaan, Pinja Group Oy:n toimitusjohtaja Veli-Matti Nurminen.

MiCROTEC hyödyntää uusinta tietokonetomografiateknologiaa ja keinoälyohjelmistoja tukkilajitteluun ja sahauksen optimointiin, mikä tuo edistyksellisiä toiminnallisuuksia tukin tunnistukseen, tukin arvon mittaukseen ja sahausasetteen valintaan. Tukkeja voidaan seurata koko prosessin ajan niiden yksilöllisen sormenjäljen avulla. – Meille MiCROTECillä asiakkaidemme tarpeet ovat toimintamme lähtökohta. Meitä ohjaa halu luoda asiakkaillemme kestävää kasvua ja kehitystä innovaatioiden ja prosessikehitystyön avulla. Yhteistyö Pinjan kanssa vahvistaa entisestään kykyämme auttaa asiakkaitamme optimoimaan prosessejaan, kertoo MICROTECin toimitusjohtaja Frank Jöst.

Jaa artikkeli

Kategoriat