Pinja laajentaa Ruotsiin

Teollisuuden SaaS-palveluihin ja tekoälyyn erikoistunut Pinja laajentaa toimintojaan Ruotsiin ja perustaa sinne maayhtiön. Yhtiö on nimittänyt Ruotsin myyntijohtajaksi Robert Törnqvistin, joka siirtyy Pinjan uuteen tehtävään globaalin BI-yrityksen Qlikin palveluksesta. Pinja tavoittelee kasvua Ruotsista erityisesti puunjalostusteollisuudessa, bioenergiassa, kiertotaloudessa ja valmistavan teollisuuden digitalisaatiossa.

Pinjan mukaan teollisuuden toimitusketjujen ja tuotannon digitalisaatio ovat pohjoismaisten yritysten ja yhteiskunnan näkökulmasta ajankohtaisempaa kuin koskaan aiemmin. Ruotsiin laajentuminen on osa yhtiön pitkän aikavälin strategian toteutusta.

– Voimakkaasti muuttuvassa toimintaympäristössä tuotannon ja toimitusketjun digitaaliseen toimintatapaan ja tekoälyn hyödyntämiseen siirtyvät yritykset rakentavat vahvan aseman markkinoilla. Tekoälypohjaisten ratkaisuidemme avulla saavutettavat useiden kymmenien prosenttien energia- ja materiaalisäästöt teollisuudessa mahdollistavat asiakkaillemme vastuullisemman liiketoiminnan, kertoo Pinjan toimitusjohtaja Veli-Matti Nurminen.

Jaa artikkeli

Kategoriat