Pinja osti ohjelmistoyhtiö PiiMegan

Teknologiayhtiö Pinja on ostanut metsäteollisuuden toimitusketjun, verkkokaupan ja toiminnanohjauksen digitalisaatioon erikoistuneen ohjelmistoyhtiö PiiMega Oy:n. Oululaisella PiiMegalla on töissä yli 100 asiantuntijaa ja asiakkaita kotimaassa ja Euroopassa.

– PiiMegan avulla voimme palvella asiakkaitamme paremmin siellä, missä teollisuuden uudistumisella ja digitalisaatiolla on juuri nyt vahva kysyntä; luonnonvarojen tehokkaammassa ja vastuullisemmassa hyödyntämisessä, kiertotalouden ratkaisuissa sekä hiilineutraalin digitaalisen yhteiskunnan rakentamisessa. PiiMegan toiminnanohjaukseen kytketyt verkkokaupparatkaisut ovat myös tärkeä osa teollisuuden toimintatapojen uudistamista, kertoo Pinjan toimitusjohtaja Veli-Matti Nurminen tehdystä yrityskaupasta.

Nyt toteutunut yrityskauppa on Pinjalle kahdeksas kolmen viimeisen vuoden aikana, ja sen kansainvälisen liiketoiminnan osuus on samalla kasvanut. Pinjalla on yrityskaupan jälkeen töissä noin 550 asiantuntijaa. Yhtiön ennustettu pro forma -liikevaihto vuodelle 2020 on noin 50 miljoonaa euroa. Pinjasta on kasvanut merkittävä toimija teollisuuden uudistajana ja digitaalisen yhteiskunnan rakentajana. Pinja tuottaa SaaS-ohjelmistoratkaisuja muun muassa metsäteollisuuteen ja valmistavaan teollisuuteen.

– Siirtyminen osaksi Pinjaa kehittää meidän nykyistä toimintaamme ja avaa myös kokonaan uusia mahdollisuuksia. Voimme palvella asiakkaita entistä laajemmalla palveluvalikoimalla, saamme uutta voimaa ohjelmistopalveluiden tuotekehitykseen ja aiempaa paremman mahdollisuuden liiketoiminnan kansainvälistymiseen. Sovimme hyvin yhteen, sillä yhtiöiden asiakaskunta ja arvontuotto ovat samankaltaisia. Osaamisemme täydentävät hyvin toisiaan esimerkiksi SaaS -ohjelmistopalveluiden ja tiedolla johtamisen palveluiden tuottamisessa, kuvailee PiiMega Oy:n toimitusjohtaja Vesa-Pekka Palokangas.

Jaa artikkeli

Kategoriat