Pinomatic Oy osti Makron Oy:n hirsiteknologiat

Pinomatic Oy on ostanut maaliskuussa hirsitalotuotannon teknologiat Makron Oy:ltä. Kaupan myötä kaikki hirsiteknologian tuote- ja markkinaoikeudet siirtyvät Makronilta Pinomaticille, kuten myös koneiden huollot, varaosat ja päivitykset.

Pinomaticin myynti-insinööri Matias Rantalan mukaan hirsitalotuotannon koneet ja ohjelmistot sopivat Pinomaticille hyvin, koska ne täydentävät yrityksen nykyistä tuotevalikoimaa. – Tämä mahdollistaa meille yhä paremmat mahdollisuudet vahvistaa tarjontaamme hirsitaloteollisuudelle sekä kotimaahan että kasvaville vientimarkkinoille. Jatkamme hirren valmistukseen liittyvän teknologian kehitystä samoin kuin muidenkin tarjoamiemme ratkaisujen kanssa Rantala kertoo. – Makronin vuosikymmenten aikana kehittämä hirsiteknologia on löytänyt hyvän kodin. Haluamme keskittyä ydinliiketoimintaamme eli konepajavalmistukseen, suunnitteluun ja teollisuusautomaatioon, Makronin toimitusjohtaja Johanna Vuopala sanoo.

Jaa artikkeli

SCA:sta Gällö Timber AB:n ainoa omistaja

SCA on ostanut Persson Invest AB:lta 50 prosenttia Gällö Timberin osakkeista ja jatkaa sahan ainoana omistajana. Saha oli yritysten yhteisomistuksessa vuodesta 2010 alkaen, ja siihen on tehty merkittäviä investointeja toiminnan kehittämiseksi ja kilpailukyvyn vahvistamiseksi.

Lue artikkeli >>

Kategoriat