Pinomatic Oy:ltä painumattoman hirren valmistuslinja Vaaran Palkki Oy:lle

Pinomatic Oy toimittaa Vaaran Palkki Oy:n rakenteilla olevalle tuotantotehtaalle painumattomien hirsiaihioiden tuotantolinjan. Tuotantolinja on Pinomaticin ensimmäinen toteutus tervolalaiselle perheyhtiö Veljekset Vaara konsernille ja hirsituotantoa varten perustetulle Vaaran Palkki Oy:lle. Toimitus käsittää painumattoman hirren valmistuslinjan lisäksi höyläys- ja sormijatkoslinjan.

Uusinta teknologiaa olevat laitteet mahdollistavat Vaaran Palkki Oy:n jatkojalostuksen tason nostamisen ja pitkällä tähtäimellä koko tuotannon jatkojalostamisen. Uudessa 7600 neliömetrin tuotantolaitoksessa panostetaan erityisesti hirsiaihion tuotantoon. Lisäksi tehdas tuottaa sormijatkettuja ulkoverhousaihioita ja muita sormijatkettuja rakennustuotteita sekä liimapuupalkkeja.


Uuden tuotantolaitoksen rakentaminen Tervolan Puupuistoon on aloitettu ja tavoitteena on saada tilat valmiiksi alkuvuoteen 2021 mennessä, jolloin myös laiteasennukset päästään aloittamaan. Tehtaalla valmistettavat hirsiaihiot ovat korkeudeltaan 300 mm ja yleisin leveys on 205-270 mm. Tehdas tulee työllistämään noin kaksikymmentä henkilöä.

Veljekset Vaara -konserni on perustettu 1981 ja puuta sahaavan emoyhtiön lisäksi siihen kuuluu puunhankintayhtiö Vaaran Metsä Oy ja hirsituotantoa varten perustettu Vaaran Palkki Oy. Työntekijöitä koko konsernissa on noin 80 henkilöä.

Jaa artikkeli

Kategoriat