Polar Houselle uusi omistuspohja ja toimitusjohtaja

Lämpöhirsitaloja valmistavan PolarHousen perustajat Jussi Kauppi, Hannu Jänkälä ja Juha Mörsäri ovat myyneet yrityksen koko osakekannan. Omistajiksi tulee joukko uusia sijoittajia, ja yrityksen toimitusjohtajana aloittaa KTM Sameli Lähdesmäki (kuvassa oikealla).

PolarHouse on valmistanut Keminmaassa taloja ja loma-asuntoja lämpöhirrestä vuodesta 2002 lähtien. Yritys työllistää 22 henkilöä, ja liikevaihto vuonna 2022 oli 5 miljoonaa euroa. PolarHousen toiminta jatkuu omistajanvaihdoksen jälkeen normaalisti, ja henkilöstö jatkaa yhtiön palveluksessa vanhoina työntekijöinä.

Uutena toimitusjohtajana aloittava Lähdesmäki siirtyy PolarHousen toimitusjohtajaksi kylpyhuonemoduuleja valmistavan Flow Modules Oy:n toimitusjohtajan paikalta. Hän on aiemmin työskennellyt Yhdysvalloissa ja Suomessa toimitusjohtajana meriteollisuusyritys I.S. Mäkinen Oy:ssä.

Omistajanvaihdoksen myötä PolarHousen perustajat Kauppi ja Jänkälä jäävät eläkkeelle lyhyen siirtymäajan jälkeen. Lähdesmäen ohella yritykseen omistajiksi tulee joukko uusia sijoittajia. Uudet omistajat tuovat yritykseen kukin omaa osaamistaan. Uusia omistajia ovat muun muassa Kaarjoki Oy (Tomi Taipale) Triple Check Oy (Matti Heikkonen), Granholm Invest Oy (Sameli Lähdesmäki), tuotannosta vastaavana johtajana jatkava Mörsäri, sekä Suomen Olympiakomitean markkinointijohtajan paikalta siirtyvä Ville Köngäs (kuvassa vasemmalla), joka aloittaa myynti- ja markkinointijohtajana.

Perinteikkään PolarHousen uudet omistajat näkevät Lapin kasvavassa matkailussa valtavan kasvupotentiaalin. Lapin matkailu nousi jo viime vuonna koronakuopasta ennätysvuoden 2019 tasolle. Kuluvasta vuodesta ennakoidaan kaikkien aikojen kovinta matkailuvuotta Lappiin. Tämä tarkoittaa myös kasvavia investointeja alueen matkailuinfraan. Tulevaisuudessa yrityksen tavoitteena on olla vahvemmin mukana myös suuremmissa kohteissa ja aluerakentamishankkeissa.

– Otan kiitollisuudella ja nöyryydellä vastaan PolarHousen toimitusjohtajan tehtävät. Olen vaikuttunut ennen kaikkea yrityksen osaavasta henkilökunnasta sekä vastuullisesta ja ympäristömyötäisestä arvopohjasta, sanoo Lähdesmäki.

Jaa artikkeli

Kategoriat