Pölkky itävaltalaisomistukseen

Itävaltalainen Pfeifer Holding GmbH on allekirjoittanut sopimuksen puunjalostusyritys Pölkky Oy:n ostosta. Kauppa vahvistaa Pfeiferin asemaa yhtenä Euroopan johtavista puunjalostusyrityksistä. Pölkyn brändi, johto ja toiminnot jatkavat ennallaan. Ennen kauppaa Pfeiferilla oli kahdeksan eri toimipaikka Itävallassa, Saksassa ja Tšekissä. Yrityksen pääkonttori on Imstissä, Itävallan Tirolissa. Kaupan myötä Pfeifer Groupin henkilöstömäärä nousee noin 2600 työntekijään neljässä maassa. Ennustettu liikevaihto kasvaa 1.4 miljardiin euroon vuonna 2023.

Pfeifer Groupin tuotantolaitokset tuottavat vuosittain noin 4 milj. kuutiota sahatavaraa, joka jatkojalostetaan lopputuotteiksi. Pfeifer keskittyy tarkkaan määriteltyihin puurakentamisen ratkaisuihin (CLT, liimapuu, liimalevyt), valumuotteihin (betonivalumuottilevyt, valumuottipalkit), kuormalavakomponentteihin sekä energiatuotteisiin ja energiantuotantoon (pelletit, briketit, vihreä sähkö ja lämpö).

Pfeifer vie tuotteitaan 90 maahan. Pfeifer Groupin ydinmarkkinaa on Eurooppa, missä muodostuu 90 % sen myynnistä. Siellä Pfeifer on markkinajohtaja kolmikerrosmuottilevyissä ja puupuristeisissa kuormalavojen välituissa sekä yksi suurimmista sahatavaran, pellettien, valumuottipalkkien ja liimapuun valmistajista.

Pölkky on ollut perustamisestaan alkaen Virranniemen perheen omistuksessa. Pölkky on Pohjois-Suomen suurin yksityinen puunjalostaja työllistäen 420 henkilöä, ja sen vuosittainen liikevaihto on noin 200 miljoonaa euroa. Pölkky tulee jatkamaan suunnitellusti investointiohjelmaansa vuosina 2022–2024.

– Olemme innoissamme mahdollisuuksista, mitä kauppa tuo tullessaan. Pölkky on hyvin hoidettu perheyritys, jolla on osaava henkilöstö ja johto, ainutlaatuinen sijainti Pohjois-Suomen metsien äärellä sekä arvokas markkina-asema. Tämän vuoksi Pölkky tukee täydellisesti kasvustrategiaamme, Pfeifer Holding GmbH:n toimitusjohtaja Michael Pfeifer sanoo. Pfeifer Holdingin kolmihenkiseen johtoon kuuluu toimitusjohtaja Michael Pfeifer, tekninen johtaja Clemens Pfeifer ja talousjohtaja Ewald Franzoi.

Myös Pölkky Oy:n toimitusjohtaja Petteri Virranniemi painottaa ratkaisun hyötyjä. – Minulle ja perheelleni yrityskauppa merkitsee yrityksen kehittymispotentiaalin vahvistumista, mahdollistaen Pölkylle kannattavan kasvun jatkumisen. Olen luottavainen, että voimme luoda uusia synergioita ja kasvattaa markkinapotentiaalia, hän kertoo.

Pölkyn brändi tulee säilymään aktiivisena Pfeifer Groupiin yhdistymisen jälkeen. Myös yrityksen johto tulee jatkamaan Petteri Virranniemen jatkaessa toimitusjohtajana, kun taas yrityksen hallitus järjestetään uudelleen. Yrityskauppa ei tule vaikuttamaan Pölkyn henkilöstöön, asiakkaisiin tai yhteistyökumppanuuksiin. Kaupan toteutuminen tulee tapahtumaan kilpailuviranomaisten hyväksynnän jälkeen, arviolta tammikuussa 2023.

Jaa artikkeli

Kategoriat