PPG Tikkurila uudisti Vantaan Lumon aulan ilmeen

PPG Tikkurila on saanut valmiiksi ensimmäisen COLORFUL COMMUNITIES® -projektin Vantaan Korsossa sijaitsevassa monitoimikeskus Lumossa. Projekti kokosi yhteen 25 vapaaehtoista PPG Tikkurilan työntekijää, jotka maalasivat Lumon aulatilan värikkääksi ja inspiroivaksi tilaksi.

COLORFUL COMMUNITIES® on PPG Tikkurilan nykyisen omistajan, yhdysvaltalaisen PPG:n hyväntekeväisyysohjelma, jonka tavoitteena on yrityksen vision mukaisesti suojata ja kaunistaa ympärillä olevia yhteisöjä. Projekteja on toteutettu tähän mennessä yli 500 ympäri maailman.

– Vantaan kaupunki on aina ollut meille tärkeä yhteistyökumppani. Olemme tehneet yhteistyötä monin eri tavoin, mutta tämä oli ensimmäinen yhdessä toteuttamamme COLORFUL COMMUNITIES® -projekti, sanoo PPG Tikkurilan toimitusjohtaja Meri Vainikka.

Lumossa toimii muun muassa kirjasto, lukio ja nuorisotila, minkä lisäksi sieltä löytyy monenlaisia tiloja urheilun ja kulttuurin harrastamiseen. Keskus on Vantaalla tärkeä kohtaamispaikka, ja sen tarjoamia palveluja hyödyntää vuosittain noin puoli miljoonaa kävijää.

Projekti toteutettiin yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa. Kaupunki valitsi maalauskohteeksi Lumon aulatilat, jotka kaipasivat pintojen uusimista ja väriä. – Istuimme noin viikko ennen PPG Tikkurilan yhteydenottoa Lumossa ja mietimme, kuinka voisimme tehdä Lumon aulatilat viihtyisämmäksi. PPG Tikkurilan tarjous tulla maalaamaan jokin kaupungin julkinen tila tuli kuin tilauksesta, eikä maalauskohdetta ollut vaikea valita. Lämmin kiitos nopeasti ja sujuvasti toteutetusta projektista, lopputulos on erinomainen, kertoo Vantaan kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Riikka Åstrand.

Uudistetuissa aulatiloissa keskeisessä roolissa on taiteilija Andrea Puscasun suunnittelema muraali ”Metsän Lumo”. Muraali tuo Lumon seinille parhaita paloja Suomen luonnosta, minkä lisäksi se kertoo Lumon tarjoamista harrastusmahdollisuuksista. Seinien värit Lumon aulatiloihin suunnitteli ja valitsi PPG Tikkurilan värivalikoimapäällikkö Irina Hanhisalo. – Maalausprojekti tuli meille mukavaan aikaan. Olemme tekemässä kiinteistöön käyttäjien toivomia parannuksia muun muassa akustiikkaan, ja nyt saimme lisäksi upean muraalin, sanoo toimitusjohtaja Jukka Antila VTK Kiinteistöt Oy:stä.

Jaa artikkeli

Kategoriat