Puurakentajat Group aloittaa neljän uuden massiivipuukohteen rakentamisen

Puurakentajat Group ja Stora Enso ovat tehneet yhteistyötä jo noin kymmenen vuoden ajan. Kumppanuus jatkuu ja vahvistuu uusien hankkeiden myötä, joista neljän massiivipuukohteen rakentaminen on aluillaan. Ne ovat Helsingin luonnontiedelukio, Kyrkfjärdenin koulu Inkoossa, As Oy Portinvartija Turussa ja Kotkan tapahtumakeskus. Kohteiden runkovaiheet alkavat tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Puurakentajat Group on suomalainen puuteknologiaan erikoistunut konserni, jolla on kymmenien vuosien kokemus massiivipuurakentamisesta ja -saneeraamisesta. Viimeiset kymmenen vuotta Puurakentajat on toiminut tiiviisti yhteistyössä Stora Enson kanssa.

– Olemme Stora Enson massiivipuuelementtien suurin suomalainen asiakas, ja lisäksi yhteistyökumppani. Olemme olleet mukana kehittämässä heidän CLT- ja LVL-rakentamiseensa liittyviä tietojärjestelmiä ja tehneet yhdessä tuotekehitystä uusien talokonseptien parissa jo vuosien ajan. Työskentelemme kaikkien Suomen CLT-massiivipuutoimittajien kanssa. Tässä meillä oli kerralla tarve niin suurille volyymeille, että valikoimme toimittajan, joka kykenee vastaamaan näin mittaviin toimitusmääriin ja -tahtiin, joka on noin 250 kuutiota viikossa, Puurakentajien toimitusjohtaja Mikko Leino sanoo.

Helsingin luonnontiedelukioon Kumpulaan rakennetaan viisi kerrosta ja kellari, yhteensä noin 5290 m2. Runkoratkaisu on CLT- & pilaripalkkijärjestelmä, jossa käytetään massiivipuuta noin 1800 kuutiota. Tilaajan tavoitteena on energia- ja elinkaaritehokas, vähähiilinen rakennus, oppimisympäristö, joka tukee nuorten kasvua ja kehitystä.

Kyrkfjärdenin koulun rakentaminen on jo alkanut. Tämän kaksikerroksisen rakennuksen kokonaisala on noin 3130 m2 ja massiivipuun määrä on noin 1500 kuutiota. Tilaajalle on merkityksellistä rakennuttaa oppilaille terveellinen, turvallinen, vikasietoinen ja arkkitehtonisesti korkeatasoinen koulurakennus, joka todella sopii kulttuuriympäristöön vesistön rannalle.

Turun historiallisen keskustan puukerrostalot, As Oy Portinvartija, Puurakentajat rakentaa niin ikään Stora Enson massiivipuusta. Talojen maarakennus- ja perustustyöt ovat jo alkaneet. Yli 4400 neliön kokonaisalaan tulee 58 asuntoa, katutason liiketilaa ja pihakannen alle pysäköintihalli. Tämän hankkeen massiivipuumäärä on noin 1300 kuutiota.

Kotkan Kantasatamaan Puurakentajat alkaa ensi keväänä rakentaa tapahtumakeskus Satama Areenaa, jonka runkoratkaisu toteutetaan massiiviliimapuupyöröpalkeista, CLT-massiivipuuseinistä ja LVL-ripalaatoista. Tarvittava massiivipuumäärä on noin 1500 kuutiota. – Tapahtumakeskus on valtaisa hanke meren rannalla, erittäin näyttävä massiivipuinen, lippakattoinen kokonaisuus. Alamme tehdä rakennusta, joka nostaa koko kaupungin arkkitehtonista profiilia, Leino kertoo.

Jaa artikkeli

Kategoriat