Puurakentajat Group Oy ostaa Lahden Puurakentajat Oy:n

Massiivipuurakentamiseen erikoistunut Puurakentajat Group Oy on allekirjoittanut sopimuksen Lahden Puurakentajat Oy:n koko osakekannan ostamisesta. Yritysoston myötä Puurakentajat Group Oy:n konserniin kuuluva Puurakentajat Pientalot Oy pystyy tarjoamaan yksityisasiakkaille kustannustehokkaita, ekologisia ja korkealaatuisia massiivipuusta rakennettuja pientaloja. Yrityskauppa vahvistaa Puurakentajien osaamista massiivipuurakentamisessa ja laajentaa yhtiön markkina-asemaa kasvavilla puutalomarkkinoilla.

Lahden Puurakentajat Oy on vuonna 2017 perustettu puurakentamiseen erikoistunut rakennusliike, jonka erityisosaamista ovat CLT-tekniikalla rakennetut massiivipuutalot. Lahden Puurakentajat Oy:n kuluvan tilikauden liikevaihto on noin 1 MEUR ja yhtiöllä on tällä hetkellä 14 työntekijää. Yhtiöiden yhdistyessä joulukuussa 2020 Lahden Puurakentajat Oy:n työntekijät siirtyvät Puurakentajat Pientalot Oy:n palvelukseen. Puurakentajat Pientalot Oy:n osakkaiksi tulevat Lahden Puurakentajat Oy:n perustaja ja nykyinen omistaja Vili Koskinen sekä Lahden Puurakentajien laadusta ja jälkimarkkinoinnista vastaava Tuukka Eskola. Vili Koskinen siirtyy Puurakentajat Pientalot Oy:n toimitusjohtajaksi.

– Ympäristöministeriön syyskuussa ensimmäistä kertaa asettamat tavoitteet julkiselle puurakentamiselle ja niiden arvioidut vaikutukset yksityiselle rakennussektorille vahvistavat entisestään käsitystämme siitä, että puurakentaminen tulee kasvamaan merkittävästi lähivuosina. Strategiamme on kasvaa kannattavasti ja markkinaa nopeammin niin orgaanisesti kuin myös yritysostoin. Päämarkkina-alueemme on Suomen kasvukeskukset. Yrityskauppa tukee täydellisesti kasvustrategiaamme ja auttaa meitä kasvattamaan markkinaosuuttamme massiivipuusta rakennettujen pientalojen suunnittelussa, valmistuksessa ja rakentamisessa, kertoo Puurakentajat Group Oy:n toimitusjohtaja Mikko Leino.

– Olemme todella innoissamme tullessamme osaksi Suomen johtavaa massiivipuurakentamiseen keskittyvää konsernia, jolla on ylivoimaista osaamista ja ammattitaitoa CLT-tekniikalla rakennettujen talojen suunnittelusta, valmistuksesta ja rakentamisesta. Pientalorakentaminen on murroksessa, ja on mahtavaa päästä yrityskaupan myötä vauhdittamaan alalla tapahtuvaa muutosta kohti ekologisempaa, kestävämpää ja tehokkaampaa puurakentamista, sanoo Lahden Puurakentajat Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja Vili Koskinen.

Jaa artikkeli

Kategoriat